Sokolov: Nový projektor v Alfě bude mobilní (TV Západ)

Modernizace promítací techniky Městského domu kultury v Sokolově pokračuje. Kino Alfa již svůj projektor umožňující uvádět nejnovější premiérové trháky má, brzy se ho dočká také zdejší Kinokavárna. A protože bude mobilní, hodlají je pořadatelé využít i při řadě dalších příležitostí.

dezinfekce

"A tento projektor, který se teď vysoutěžil, koupil do Kinokavárny, tak ten je přenosný a tím budeme moci dělat třeba i premiéry úplně nových filmů někde úplně mimo kinosály. Tzn, že se třeba v létě dohodneme s ředitelem muzea a v Muzeu uděláme premiéru nějaké české komedie, na kterou by musel jít normálně do kina, protože tento projektor má v sobě software, který umí, na základě klíče, který vám pošlou k tomu premiérovému filmu, promítnout ten film. Já jsem strašně rád, že se to povedlo, protože v Karlových Varech mají Drahomíru a Čas (kina) a my toto máme v jednom objektu. A teď třeba u Fylmu se ukazuje, že kdybychom měli ty dva sály už teď, tak by to bylo někde úplně jinde i s návštěvností," uvedl místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček v narážce na enormní zájem návštěvníků o nový český film s názvem Vyšehrad: Fylm.

Přenosný projektor má podobné parametry jako stávající v Kině Alfa. Rozlišení 4K a také 3D projekci. 

"Projektor stál 1,3 milionu korun a platilo se to celé z investičního fondu MDK. A ten investiční fond se nafoukl, ušetřily se peníze na tom, jak to kino, posledních třeba sedm let, bylo provozováno nebo jaké mělo tržby. Takže to je vlastně takové to ovoce těch předešlých roků. Proto si MDK mohl dovolit koupit takovýto projektor. A v podstatě ten projektor bude sloužit jako záložní, kdyby na velkém sále, nahoře v kině, odešel ten, co tam je. Tak tady ten by byl schopen nějakou formou ho nahradit na nějakou dobu, ne nadlouho, ale byl by schopen ho tam nahradit," dodal Sedláček. 

Nový mobilní projektor by měl být dodán v řádu týdnů. Je tedy předpoklad, že již o letních prázdninách proběhne první promítání. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy