Sokolov: Sídliště Michal má nové dětské hřiště v Mánesově (TV Západ)

Na největším sokolovském sídlišti Michal bylo otevřeno nové dětské hřiště. Oplocený areál se nachází vedle školy Mánesova a v nedávné době byl doplněn o další atrakce.

dezinfekce

"Bylo to trošku složitější, že jsme museli dělat i nějaké terénní úpravy, tzn. že jsme museli čekat i na vhodné počasí, ale protože ty terénní úpravy dělala společnost SOTES, tzn. společnost města Sokolova, tak ta operativnost byla bez problémů. Ty celkové náklady dosahují částky téměř 3,4 milionu korun. Původně měly být o malinko nižší. Nicméně když jsme tady byli s paní starostkou, tak jsme se shodli na tom, že je potřeba ještě nějaké herní prvky dodělat, proto ta částka je 3,4 milionu korun. To hřiště je rozděleno do tří částí. Ta první část je věnovaná nejmenším dětem, předškolním, druhá část je věnována dětem školního věku do 15 let a ta třetí část dětem nad 15 let," popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Na hřišti je mimo jiné téměř dvacetimetrová lanovka, velká prolézací dřevěná loď i workoutové hřiště.

"Samotná otevírací doba i provoz, dá se říci, kopíruje jedno z posledních otevřených hřišť U velryby. Bude otevřeno od 9 hodin ráno do 19 hodin večerní, a to v době od 1. dubna až do 31. října. Přes zimu my ty hřiště zavíráme, protože ten svůj účel příliš neplní. Jde o to, že ty herní prvky už jsou pak kolikrát mokré, klouzavé a mohlo by dojít k nějakému úrazu. Takže to hřiště přes zimu neslouží. Co se týče samotné kontroly, tak my tato hřiště chceme aby pod jakousi kontrolou byla, protože to jsou hřiště nová, pěkná, moderní, nestála zrovna málo peněz, takže si je hlídáme, tzn., že i toto hřiště má svého správce a bude-li potřeba, jsme ochotni sem zabudovat i kamery, které by to pomohly Městské policii hlídat," dodal Picka. 

V areálu jsou také lavičky a další mobiliář pro rodiče dětí. Příští rok je v plánu hřiště vylepšit o živý plot.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy