Sokolov: Slavnosti vína doprovodila premiéra projektoru (TV Západ)

Již čtvrtý ročník sokolovských slavností vína proběhl v sobotu 6. srpna na nádvoří místního zámečku. V nabídce se představilo celkem 12 vinařství, které přivezly pestrou nabídku kvalitních vín.

dezinfekce

"Každý ten ročník je prostě skvělý, výborný. Setkají se tu lidé, kteří se možná přes celý rok neviděli, ale je to taková laskavá akce. Měla jsem možnost projít si stánky a já si myslím, ti vinaři, my se již s většinou z nich známe, vína mají kvalitní, je to vždy radost si v každém stánku něco ochutnat," uvedla starosta Sokolova Renata Oulehlová. 

Letošní počasí bylo z dosavadních ročníků zatím nejlepší. Jak říká duchovní otec slavností dr. Trnka, ideální teplota na konzumaci kvalitního vína a dobrou zábavu. 

"Samozřejmě zastoupení - je tu kompletně Česká republika – máme tady vinaře jak z Mikulovské podoblasti, tak i z Velkopavlovické, Slovácké podoblasti a nově, to byl takový můj rest, i ze Znojemské podoblasti. Krom toho tady máme zastoupené i vína zahraniční, moselské, rakouské, portugalské. Jsou tady i vína ryze česká – Vinařství Mikulášek. Takže v podstatě máme pokrytou takřka celou Českou republiku plus příhraniční státy," přiblížil nabídku Josef Trnka, autor myšlenky Festivalu vína. 

Při každém ročníku panuje u pořadatelů lehká nervozita zda se vydaří návštěvnost a budou všichni spokojení. Vstupné na akci byla 200 korun, ve kterém byla degustační sklenka a další drobnosti pro poznámky u vyzkoušených vzorků. 

"Pravdou je, že ten stres je spíše ve směru k těm vinařům. Protože mnozí z nich jsou moji kamarádi, známí, se kterými se známe léta nebo se seznamujeme a i oni mají byznys. Je to o tom, že to víno, které se vyrobí v potu tváře, tak se musí i prodat a není to jednoduché. Když potom by přišlo málo lidí, to víno by se neprodalo, tak vůči nim cítím určitou povinnost. Jinak ale co se týče organizace, tak díky MDK a sokolovskému zámku, třeba paní Fefferové a dalším, tak ta organizace už je naprosto zvládnutá. A je to čtvrtý ročník, takže stran tohoto už nějaký větší stres nepozoruji. Spíše je otázka epidemie plusmínus, případně počasí, ale to jsou věci, které úplně neovlivníte," dodal Trnka. 

S návštěvou nakonec museli být všichni docela spokojeni, protože si cestu na slavnosti našlo na 6 stovek milovníků vína. K pohodě vyhrávala v pravidelných blocích cimbálová muzika v podání skupiny Vltava. Řada návštěvníků akce pak také absolvovala večerní program, který zahrnoval premiérové uvedení filmu Střídavka. Ten se promítl ze zbrusu nového projektoru za 1,8 milionu korun. 

"Výjimečně je to dnes tady na zámku, nemáme to na koupališti na Michalu, protože máme úplně nový projektor. Máme projektor, který umí promítat premiéry. A my si díky tomuto projektoru můžeme premiérově promítnout film kdekoliv v Sokolově chceme. A dnes jsme se právě rozhodli, že to bude takové pokračování slavností vína a Sokolovákům ukážeme, co vlastně mají nového v kinokavárně," doplnil místostarosta Ladislav Sedláček.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy