Sokolov: Vyhlášení sportovců roku 2023 účastníci nezapomenou (TV Západ)

Letošní předávání ocenění v anketě Sportovec roku v Sokolově se pro všechny účastníky stal opravdu nezapomenutelné. Během slavnostního večera v pondělí 20. května se pár desítek minut řešila závada na elektrickém vedení, ale pohotový moderátor a vstřícní diváci se se situací vyrovnali s humorem a večer tímto dostal nečekanou podobu.

dezinfekce

Úvod a jednotlivá taneční vystoupení mezi vyhlašováním kategorií obstaraly členky skupiny Anfas a večerem provázel Vladimír Hron. 

Jako první si pro cenu v kategorii kolektivů 12 -15 let z rukou basketbalové legendy Josefa Jelínka a jednatele Vodárny Sokolovsko Vladimíra Urbana přišli starší žáci U15 Basketbalového týmu BK Sokolov. Hráči ročníku 2009 a mladší v loňské sezóně bez jediné prohry ovládli Nadregionální ligu. Hned pětice hráčů pak zároveň jezdila hostovat do extraligových týmů.

Ve stejné věkové kategorii v jednotlivcích převzal od Josefa Jelínka a předsedy sportovní komise Martina Grecha hráč stejného klubu Matěj Krátký. Jeho výkony v loňské a letošní sezóně mu vynesly pozvánku do širší nominace reprezentace U15.

Poté došlo již ke zmíněnému výpadku elektřiny. Moderátor nejprve publikum vyzval ke zpěvu, uvedl několik vtipných historek, ale když světlo ani zvuk stále nebyly k dispozici, pokračovalo předávání za svitu mobilních telefonů a baterek. 

V kategorii kolektiv: dorost 16-18 let obdrželi ocenění hokejisté HC Baník Sokolov, kteří se pod vedením trenéra Petra Holejšovského po postupu do republikové soutěže dostali až do Play Off a účastnili se bojů v baráži o extraligu. Ceny jim předali hokejový reprezentant Jiří Ticháček a manažer společnosti Wieland František Leiter.

Kategorii trenérů mládeže ovládl Ivan Říha z HC Baník Sokolov, který se věnuje nejmladším kategoriím hokejových nadějí. Ceny převzal z rukou poslankyně parlamentu ČR a místostarostky města Renaty Oulehlové a bývalého hokejového brankáře a současného trenéra brankářů HC Energie Karlovy Vary Lukáše Mensátora. 

Na pódiu poté přivítal moderátor místospředsedu představenstva SUAS Group Marcela Frimra a Jiřího Ticháčka, kteří společně předali cenu v kategorii dospělých jednotlivců Jaromíru Kverkovi. Kmenový hráč Baníku Sokolov se celý loňský ročník pohyboval na předních místech kanadského bodování Chance ligy. 

Hned dvojité výročí spojené se sokolovským klubem HC Baník Sokolov slaví v tomto roce nesmírně důležitý článek celé organizace a další oceněný v kategorii jednotlivců – osobnost - Karel Makovec. Letos je tomu 55 let od začátku jeho hokejové kariéry a 35 let trvá nepřetržitě jeho působení jako profesionálního pracovníka klubu.

Kategorie kolektiv: přípravky 6 – 11 let byl oceněni členové FK Baník Sokolov, kategorie U11, kterým ceny předali místostarosta města Jan Picka a bývalý fotbalový reprezentant a internacionál Petr Jiráček. Tým ročníků 2013 a mladší, který dosáhl řadu úspěchů na turnajích i v soutěžích.

Na pódiu poté vystřídal Jana Picku Milan Brejchal výkonný ředitel společnosti Synthomer, aby spolu s Petrem Jiráčkem předali ocenění v kategorie kolektiv: dospělí, a to fotbalistům FK Baník Sokolov. V divizní soutěži se svěřenci trenéra Miloslava Janovského prezentovali velmi dobrými výkony a se ziskem 29 bodů se umístili na 4. místě. 

Poté, již po obnovení dodávky elektřiny, předali starosta Sokolova Petr Kubis a Jiří Ticháček ocenění v kategorii jednotlivců: junioři 19 - 23 let Vojtěchu Krejčíkovi z SK vzpírání Sokolov. Mladý vzpěrač, svěřenec Slávka Rychnavského reprezentoval na Mistrovství Evropy v Rumunsku a získal také nominaci na letošní ME juniorů do 20 let v Polsku.

V kategorii jednotlivců dorost 16 - 18 let získal cenu Vít Holub z Plaveckého klubu Baník Sokolov. Reprezentant České republiky ve vodním záchranném sportu se dostává mezi českou špičku na motýlkových tratích.  

Poslední vyhlášená byla kategorie oddanost sportu kdy Martin Grech a Lukáš Šnobl, trenér Basketbalového klubu, předali cenu Pavlu Kovářovi. Ten se věnoval basketbalu a po těžkém úrazu krčního obratle a míchy v roce 2009 zůstal upoután na vozík. Nyní se věnuje jízdě na handbiku, tedy speciálně upraveném kole na ruční pohon a účastní se závodů českého i světového poháru. Převzal také šek na 256 tisíc korun, který vzešel ze sbírky a poslouží na nákup nového stroje. 

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024