2002 – Cheb: Oblastními přeborníky v hokeji se stali Farmáři (TV Západ)

V posledním zápase nadstavbové části regionálního přeboru hostili chebští hokejisté soupeře z Trstěnic. Mírnými favority souboje o titul oblastního přeborníka byli domácí hráči, kteří v základní i nadstavbové části soutěže nepoznali hořkost porážky a trstěnické Farmáře dvakrát těsně porazili.

dezinfekce

Úvod utkání se domácím nevyvedl. Po celou první třetinu hráli značně nervózně, takže řada jejich přihrávek končila na hokejkách soupeře. Zkušení trstěničtí hokejisté toho ale dokázali gólově využít až v 18. minutě, kdy se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Rozsypal. 

Hned v úvodu druhého dějství inkasovali domácí dva těžké údery. Trstěnický Barták nejprve zvýšil na 2:0 a hned o minutu později ujel obráncům Bouda a tvrdou střelou potřetí překonal brankáře Kulicha. V 37. minutě posunuli trstěničtí při jasné gólové šanci domácích úmyslně bránu a jelikož se tak stalo v přesilovce, získali  chebští hokejisté možnost hrát téměř dvě minuty v pěti proti třem. 

Dvojnásobné početní převahy využil Kohout, který se prosadil dorážkou po střele od modré a snížil tak stav utkání na 1:3. Domácí poté získali převahu, jejich hra se stala daleko důraznější a na ledě to chvílemi začalo jiskřit. 

Začátek posledního dějství naplnil očekávání téměř 4 stovek diváků. Domácí trenér Hála stáhl sestavu na dvě pětky a chebští hokejisté si vytvořili výrazný tlak. V 51. minutě při přesilové hře zasunul Nový puk za záda hostujícího brankáře Zemana a domácí prohrávali pouze o gól. 

O 4 minuty později ale přišel ojedinělý protiútok Trstěnic a Barták po střele Marka od modré šikovnou zadovkou překonal bezmocného brankáře Kulicha. Šanci na vyrovnání pro domácí vykřesal Strýček, který po samostatné akci tvrdou ranou prostřelil hostujícího brankáře a opět snížil na rozdíl jediné branky. Kýžený gól ale nepřinesla, i přes několik slibných šancí ani závěrečná power play. 

Po nejtěsnějším vítězství 4:3 si tak titul oblastního přeborníka nakonec vybojovali trstěničtí Farmáři. V příští sezóně se ale chebští příznivci dočkají řady takto kvalitních duelů. Domácí hokejisté totiž budou hrát o třídu kvalitnější přebor Karlovarského kraje, kde je čekají takoví soupeři jako například Béčko sokolovského Baníku či Mattoni Karlovy Vary. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy