2002 – Sokolov: Sdružení má prvního investora na Mýtinu (TV Západ)

Až 180 nových pracovních míst by mohlo v následujících letech vzniknout v průmyslové zóně nacházející se na pozemcích bývalých kasáren Mýtina nedaleko Sokolova. Sdružení obcí Sokolov – Západ je již přitom dohodnuto s prvním významným investorem.

dezinfekce

Nedávná Valná hromada sdružení, jehož členy jsou Sokolov, Dolní Rychnov, Březová a Bukovany, jednomyslně schválila převod zhruba dvou třetin pozemků v budoucí průmyslové zóně společnosti Ekoinvest  z Březové, která se zabývá zpracováním odpadů a likvidací ekologických škod. Výměnou za převod podstatné části bývalých kasáren má Ekoinvest na své náklady odstranit ekologickou zátěž tohoto území, která je vyčíslena na více než 30 milionů korun a následně zde postavit svůj nový závod. 

"Budou tam rozšířeny převážně služby v třídění odpadu a likvidaci odpadů," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Sokolov – Západ přitom do této doby stále ještě není vlastníkem Mýtiny. Po schválení bezúplatného převodu od státu Valnou hromadou sdružení musí nyní dojít k podepsání příslušné smlouvy Ministerstvem vnitra a následnému schválení Ministerstvem financí. 

"A ještě musí dojít k tomu samotnému převodu. To asi také bude trvat měsíce, počítám než to Katastr zapíše," dodal Jakobec. 

Zbývající třetinu areálu chce pak sdružení nabídnout dalším investorům. Zatím ale ještě nebylo rozhodnuto za jakých podmínek a za jakou cenu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy