2002 – Sokolov: Získána dotace na studii části cyklostezky Ohře (TV Západ)

Do půl roku by měla být hotova rozvojová studie asfaltové cyklostezky ze Sokolova do Chebu, jejíž trasa má vést co možná nejblíže toku řeky Ohře. Sokolovská radnice získala na vypracování studie sedmi set tisícovou dotaci ze společného Fondu malých projektů Phare a z tohoto důvodu muselo nedávné výběrové řízení probíhat podle složité metodiky Evropské Unie.

dezinfekce

"A tím pádem jsme splnili podmínku, abychom mohli konečně začít čerpat," uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Po dokončení studie chce sokolovská radnice zažádat o přidělení dalších dotací, a to jak na zpracování projektové dokumentace, tak i na samotnou realizaci. Výstavba cyklostezky pak již nemůže být věcí pouze Sokolova, ale bude zapotřebí sdružit finanční prostředky všech měst a obcí ležících na její trase. 

"Za chvilku budete mít, když budou moudří Zastupitelé v různých městech a na Kraji moudří, tak budeme mít  z Německa propojeno až do Karlových Varů cyklostezku podél Ohře," dodal Dvořák. 

Vybudování páteřní cyklostezky Karlovy Vary – Loket – Sokolov – Cheb, na kterou mají navazovat další trasy na české i německé straně hranice, by pravděpodobně mohlo být otázkou pouze několika let. V současnosti je již hotov úsek z Lokte do krajského města a Sdružení obcí Sokolov východ chce co možná nejdříve zahájit výstavbu trasy spojující Loket se Sokolovem. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy