2003 – Cheb: Probíhají jednání s Armádou o převodu letiště (TV Západ)

Chebští radní prozatím Zastupitelstvu nepředložili ke schválení materiál týkající se nákupu areálu letiště ležícího v blízkosti Dolních Dvorů. Město totiž původně počítalo s tím, že cena za tyto pozemky bude zhruba deset milionů korun.

dezinfekce

Znalecký odhad, za který byla armádní krajská ubytovací správa v Plzni ochotna převod na město Ministerstvu financí doporučit, byl však téměř o čtyři miliony vyšší. Město se přesto možností získání letiště do svého vlastnictví nevzdává.

„V žádném případě . Ale zdá se nám vysoká cena. Pokusíme se získat letiště levněji,“ komentoval cenu a postoj města jeho starosta Jan Svoboda. 

Město si proto v krátké době nechá zpracovat odhad nový a v případě, že bude cena nižší, požádá armádu o převod. V opačném případě se pak pravděpodobně zúčastní následné veřejné obchodní soutěže a bude se snažit v dražbě nabídnout nejvyšší cenu. Před tím je ale potřeba stanovit, jak vysoko bude radnice ochotna jít.

„To je trochu problém, ale doufám, že řešení najdeme během čtrnácti dnů,“ uvedl starosta. 

V případě získání letiště ale město nepočítá s tím, že by areál samo využívalo.

„Pokud máme ty pozemky, tak máme možnost kontroly. Je to vždycky lepší, když kontroluje město Cheb své území, než když má kontrolu někde v Praze. Určitě bychom možná nabídli tyto pozemky podnikatelům nebo bychom vyhlásili výběrové řízení, ale myslím si, že město Cheb jako takové by tam zřejmě nepodnikalo,“ dodal Svoboda. 

Město v současné době vlastní již řadu bývalých vojenských objektů. V loňském roce se mu podařilo například získat, a to z podstatné části bezúplatně, areál někdejších kasáren na Zlatém vrchu.

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024