2003 – Sokolov: Město prodalo 10 stavebních parcel (TV Západ)

Dalších devět zasíťovaných pozemků pro výstavbu rodinných domků v lokalitě mezi ulicemi Husitská a Vítězná přidělila ve výběrovém řízení sokolovská radnice. Celkem tak bylo v průběhu letošního roku uspokojeno již deset zájemců.

dezinfekce

Rozhodujícím kritériem výběrového řízení je cena, kterou uchazeč o získání konkrétní stavební parcely nabídne. Minimem je ale na základě rozhodnutí města 650 korun za metr čtvereční

„Jednotliví navrhovatelé nebo zájemci o tyto parcely nabízeli i více. Nejvyšší nabídka, která tam byla, pokud si dobře vzpomínám, činila sedm set padesát korun, ale vesměs se všechny pohybovaly v několika korunách nad touto částkou,“ přiblížil hlavní podmínku starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Úpravy prvních deseti již rozdělených parcel jsou v současné době v závěrečné fázi. Během několika málo měsíců by tak měly být budoucím stavebníkům k dispozici.

„Tak my děláme všechno pro to, aby v průběhu léta letošního roku stavebníci, stihnou-li vyřídit stavební povolení, mohli začít stavět,“ uvedl starosta. 

Lidem, kteří uspěli ve výběrovém řízení, město parcely prozatím až do doby kolaudace stavby pouze pronajme, a to za roční sazbu deseti korun za metr čtvereční. Výstavba domu musí být zahájena do půl roku od získání pozemku a za další dva roky pak již dokončena.

„Pokud se tak nestane, tak každý měsíc se mu bude zvedat nájem, který platí i během těch dvou a půl roku, zvedat asi o deset korun za měsíc,“ dodal Jakobec. 

Další tři nebo čtyři za síťované pozemky nabídne radnice zhruba za měsíc. Ostatní z celkového počtu 47 parcel pak přijdou na řadu až v průběhu příštího roku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy