2004 – Cheb: Novou divadelní sezónu otevře Hamlet (TV Západ)

V pátek 10. září zahajuje Západočeské divadlo v Chebu novou divadelní sezónu. Pro úvodní představení byla vybrána Shakespearovská tragédie Hamlet v režii Andreje Kroba, ve které se představí celý soubor divadla.

dezinfekce

Pro letošní sezonu přichystalo divadlo sedm premiér. Mezi novými tituly se objeví například Shakespearova Bouře, Goldoniho Poprask na laguně nebo kabaretní zpracování slavného filmu Někdo to rád horké. První premiéra je přitom naplánována již na 19. září, kdy bude uvedeno divadelní zpracování jednoho z nejstarších příběhů lidstva, Hra stvoření světa v režii Zdeňka Bartoše.

„Toto představení výjimečné tím, že je připravováno ve spolupráci s Česko-německým Fondem budoucnosti. Je to projekt, kdy my tady jako divadlo na hranicích nebo na bývalých hranicích cítíme, že jsme spádovou oblastí i pro německou část publika, a tudíž tuto pohádku nebo tento biblický příběh, když bych to takhle nazval, jsme přeložili i do německého jazyka a budeme ho hrát i pro německé děti,“ popsal okolnosti premiérového představení ředitel Západočeského divadla v Chebu Miloš Růžička. 

Podobně jako v minulých letech bude chebské divadlo i v nadcházející sezoně spolupracovat s hostujícími režiséry.

„Dokonce pro nás je takovou určitou poctou, že v desátém jubilejním ročníku máme tento festival zahájit představením Radúze a Mahuleny spolu se Symfonickým orchestrem z Mariánských Lázní.

Chebské divadlo je již řadu let tradičním hostem podzimního pražského festivalu České divadlo. Letos se na něm představí 21. listopadu.

„Naše kmenová režisérka, umělecká šéfka Věra Herajtová, bude inscenovat dvě divadelní hry a na zbylé hry pochopitelně budeme zvát jak mladé nové režiséry, tak i renomované režiséry. Myslím si, že ty tvůrčí týmy jsou zajímavé svým pohledem na divadlo a jistě inscenace, které budou připravovat, osloví zase široké spektrum našich milých diváků,“ dodal Růžička. 

V hereckém souboru došlo v průběhu divadelních prázdnin pouze k minimálním změnám. Stejně jako v loňské sezoně má tak i nyní 17 členů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy