2004 – Sokolov: Dům dětí a mládeže přejde pod město (TV Západ)

Sokolovský dům dětí a mládeže přejde od počátku příštího roku z kompetence kraje přímo pod město. Zdejší radnice se už s karlovarským krajským úřadem domluvila na konkrétních podmínkách převodu.

dezinfekce

„Kraj přispěje v příštím roce částkou přes 800 tisíc a z toho polovina bude použita na výměnu oken v tomto domě. Takže máme z toho radost, že se nám podařilo domluvit poměrně slušné podmínky pro převzetí tohoto Domu dětí a mládeže,“ uvedl místostarosta Sokolova Zdeněk Berka. 

Od roku 2006 už ale bude provoz Domu dětí a mládeže financovat pouze město.

„V následujících letech už to bude plně v naší režii. Předpokládáme, že nás to ročně bude stát přes půl milionu korun, což zase není tak hrozné z hlediska rozpočtu města,“ spočítal místostarosta. 

Vedení sokolovské radnice přitom počítá s tím, že rozsah služeb, které bude Dům dětí a mládeže poskytovat, se oproti současné podobě příliš nezmění.

„Fakt je ten, že dochází k určité konkurenci zájmových činností, které jsou pořádány Domem dětí a mládeže a škol, a musíme to nějakým způsobem zkoordinovat tak, aby si zbytečně nekonkurovaly tyto kroužky,“ dodal Berka. 

Sokolovský dům dětí a mládeže má v současné době deset zaměstnanců, z toho šest pedagogických a více než padesátku externích spolupracovníků. Zdejších zhruba osm desítek kroužků přitom navštěvuje téměř tisícovka dětí. Nejrůznější jednorázové akce, soutěže a výchovné programy pak každoročně přilákají více než 50 tisíc návštěvníků.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy