Cheb: V Poohří vznikne skatepark, atleti se dočkají sektorů (TV Západ)

V letošním roce končí pětiletá lhůta udržitelnosti projektu revitalizace levého břehu Ohře v Chebu. Vznikl zde volnočasový areál s piknikovou loukou, nové cesty a mobiliář, hřiště na Streetball, ale především se kompletně opravil atletický stadion. A další úpravy se již chystají.

dezinfekce

„My jsme byli s vedení SKP Union domluveni, že letošní Velká cena Chebu v atletice ještě proběhne za stávajících poměrů, ale hned po ní začneme připravovat přestavbu celého areálu. Rada města ve čtvrtek schválila vypsání veřejné zakázky na přestavbu celého areálu na plnohodnotný atletický stadion, kde vzniknou nově i např. doskočiště pro skok o tyči, skok vysoký, vzniknou tam vrhačské sektory a dopadové plochy. Takže to budou úpravy, které se začnou realizovat nejspíše ještě nyní na podzim letošního roku s tím, že většina prací by měla proběhnout někdy na jaře roku 2021. Předpokládáme, že celkový objem úprav bude asi kolem 17 milionů korun. Další náklady si vyžádá vymístění současného basketbalového hřiště z toho vnitřního oválu, kde budou právě sektory pro technické disciplíny, vně toho oválu a tam by měl zároveň vzniknout i skatepark. Takže úhrnná hodnota úprav na levém břehu Ohře by se měla vyšplhat na podzim a na jaře příštího roku až někam ke 30 milionům korun,“ popsal základní obrysy projektu starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Své místo by zde měl po dlouhých letech najít i skatepark. 

„My jsme tam velmi omezeni tím, že je to poblíž záplavového území. Takže tam nemohou vznikat žádné vysoké, velké překážky pro odtok vody. Spolupracujeme i se skateboardovou komunitou a s renomovaným studiem Unicorn/Unicron na novém skateparku, který by měl být řešen velmi moderně. Plocha bude dobře začleněna do krajiny dokonce i včetně nějakých zelených pásů, stromů atd. Hlavně se nejedná o kovové překážky, ale kompletně betonové tvarované plochy, které budou minimalizovat příp. hluk i nějaké estetické dopady areálu na okolí,“ přiblížil starosta.

Investice do území levého břehu Ohře by měly pokračovat i nadále. 

„Tak máme i některé vize. Jednou z nich, která se začíná projektově připravovat, je náhrada stávajícího lanového parku, protože bohužel prvky jsou již na hranici životnosti, takže v průběhu nějakých příštích dvou až tří let budeme nuceni stávající lanový park sundat a na místo něj volit nějaké modernější řešení. Máme připraveno – předprojektováváme řešení, které by umožnilo bezobslužný provoz, tzn., že by tam byly záchytné sítě, které by pak už nevyžadovaly trvalé uvázání klienta k nějakému lanu, když se po lanovém parku pohybuje, ale mohl by se pohybovat volněji než doposud. Rádi bychom, protože původně to mělo být součástí skateparku, ale právě požadavky záplavového území nám to znemožnily, aby poblíž toho lanového parku vznikl i nějaký menší pumptrack, kde by se mohli vyřádit příznivci cyklistiky nebo adrenalinových zábav,“ dodal Jalovec. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy