Dbejte na své bezpečí s kvalitními dveřmi

Věděli jste, že až v 90 % případů vloupání se lupič rozhodne pro vniknutí do bytu překonat vchodové dveře? A většinou mu to ani nedá zabrat. Stačí pár vteřin, někdy pár minut, a z vaší domácnosti se stane výkladní skříň. Jak tomu předejít? Nejdůležitější je dbát na bezpečnost a pořídit si takové vstupní dveře, které lupiče odradí.

dezinfekce

Základem jsou kvalitní vchodové dveře

Statistika je nekompromisní. Zatímco obyčejné vchodové dveře jsou pro zloděje pozvánkou k návštěvě, kvalitní vchodové dveře do bytu je naprosto odradí. Pomocí klasického náčiní, které s sebou lupiči nejčastěji nosí, by je totiž nepřekonali. Bezpečnostní vstupní dveře nepodlehnou ani páčidlu, ani šroubováku.

A to se vám bude hodit třeba když vyrazíte na dovolenou a nedáte si pozor, komu tuto radostnou zprávu sdělujete. Zlodějům by se určitě druhé Vánoce v podobě nehlídaného bytu líbily. Jenže při pohledu na kvalitní vstupní dveře je přejde chuť a půjdou se raději podívat k sousedům.

Bezpečnostní třída 3 se o vše postará

A na co si dát při výběru kvalitních venkovních dveří pozor? Určitě na bezpečnostní třídu, která je jedním z nejdůležitějších parametrů vstupních dveří. Poznáte podle ní, jak moc jsou dveře odolné. Udávat by ji měl každý výrobce.

Pokud doma nemáte cennosti, které jen tak v běžné české domácnosti nenajdete, bude vám stačit bezpečnostní třída 3. Za vyšší byste si zbytečně připlatili a nic víc byste tím nezískali. Jen nezapomeňte, že aby vám vchodové dveře do bytu přinesly všechny slibované přednosti, je potřeba spolu s nimi vyměnit také zárubeň. Jinak nebudou dobře těsnit.

Image title

Vlastnosti, které oceníte

A jaké jsou ty další vlastnosti, o které byste špatnou montáží nechtěli přijít? V bytovém domě oceníte především skvělou protihlukovou ochranu. Už vás nebude rušit konverzace sousedů, hlasité bouchání dveří od výtahu nebo štěkání psa.

Kromě toho se můžete těšit i na praktické tepelně-izolační vlastnosti, díky nimž vám nebude zbytečně unikat teplo z bytu. Ušetříte tak náklady na vytápění. A v případě požáru vám bezpečnostní dveře dají dostatek času na to, abyste byt bezpečně opustili, ať už svépomocí, nebo za asistence hasičů.

Komerční sdělení. Zdroj textu a fotografií: inzerent.

Fotogalerie
Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy