Jak si založit s.r.o. snadno a rychle? Pomoci může virtuální sídlo firmy

Při zakládání s.r.o. se neobejdete bez spolupráce s notářem, zakladatelské listiny či smlouvy, a v neposlední řadě také sídla firmy. Právě o tom, jak situaci se sídlem společnosti vyřešit snadno, rychle a elegantně, se s vámi podělíme.

dezinfekce

Časy se mění a kancelářské prostory již nejsou nutností

Dříve bylo zcela běžné, že při založení spol. s r.o. byla do smlouvy uvedena adresa, na které se firma skutečně nacházela a pronajímala si v dané budově kanceláře, dílny či například ordinace. Moderní společnost se ale posunula a k vykonávání mnoha procesí si vystačí s kvalitním připojením k internetu a počítačem. Jak ovšem tuto situaci řešit při zakládání společnosti a jakou adresu uvést do smlouvy?

Jak fungují virtuální sídla

Jednou z možností je využití virtuálního sídla firmy. Na této adrese se fyzicky nevyskytujete, ale je uvedena jako sídlo vaší společnosti a rovněž slouží jako místo, kam je vám zasílána pošta. Poskytovatelé virtuálních sídel, kromě toho, že vám došlou poštu přeposílají, často nabízejí také další pomoc s podnikáním. V praxi vám tak mohou v případě potřeby v budově pronajímat zasedací místnosti, kanceláře a třeba vám i zprostředkovat virtuální asistentku.

Virtuální sídla šetří výdaje a poskytují flexibilitu

Možnosti, které můžete při podnikání ve 21. století využívat, jsou téměř neomezené a po všech stránkách výhodné. Virtuální sídlo vám šetří náklady spojené s pronájmem kanceláří, čas, který byste strávili dojížděním, a také vám poskytuje větší flexibilitu.

Než si najdete to pravé virtuální sídlo pro svou firmu, proveďte si důkladný průzkum a dobře si přečtěte smlouvu s jejím poskytovatelem. Je-li to možné, budovu si také prohlédněte. Bude-li vše v pořádku, nic vám již nebude bránit v založení společnosti.

Zdroj obrázku: Song_about_summer - stock.adobe.com

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy