Karlovarský kraj: Dotace umožňuje financovat obědy dětem a žákům ze znevýhodněných a sociálně slabých rodin

Karlovarský kraj v loňském roce podal žádost o podporu v rámci Operačního programu Zaměstnanost plus na projekt Obědy do škol v Karlovarském kraji, a to na dva školní roky. Celkem se jedná o podporu ve výši více než 12,2 milionu korun. Tyto peníze umožňují financovat stravování ve školských zařízeních dětem, jejichž rodiče pobírají dávky hmotné nouze nebo se ocitli v nepříznivé finanční situaci.

dezinfekce

„O tom, že v Karlovarském kraji je tento projekt potřebný, svědčí počet žádostí, které nám byly z území doručeny.  Karlovarský kraj je sice žadatelem o dotaci, nicméně se jedná o program Ministerstva práce a sociálních věcí, jež zajišťuje dětem z rodin, které si nemohou dovolit stravování dětí z vlastních prostředků, zajištění bezplatných obědů ve školních jídelnách. O dotaci kraj žádají zapojené školy, nicméně dotčené rodiny musí splnit stanovené podmínky a prokázat tak nárok na zařazení do projektu,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.        

Projekt je určen pro děti a žáky ve věku 2-26 let navštěvující mateřskou, základní nebo střední školu, jejichž rodiny jsou ohroženy chudobou a materiální nebo potravinovou deprivací a také dětem z rodin, které se ocitly v nepříznivé finanční situaci. Jedním z cílů programu je poskytnout dětem a žákům vyváženou stravu, zlepšit jejich stravovací návyky a zároveň také zvýšit jejich školní docházku či účast na předškolním vzdělávání a odpoledních zájmových aktivitách. Snaží se také zamezit případnému sociálnímu vyčlenění dotčených dětí a zajistit jejich integraci do společnosti.

Na krajský úřad bylo doručeno 51 žádostí v celkové výši téměř 9,3 miliony korun, a to z mateřských, základních i středních škol v regionu. Všechny žádosti splnily podmínky dotačního programu.        

Zdroj: Krajské listy


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy