Kraslice: Jarmark č. 55 oslavil výročí Sokola a nabídl pestrý program (TV Západ)

Letošní 55. ročník kraslického jarmarku v sobotu 31. srpna provázelo horké letní počasí. Pořadatelé, kterými bylo město Kraslice a zdejší Městské kulturní centrum, připravili program od 9 hodin ráno až do půlnoci. Ten nabídl kromě Drum bandu Františka Zemana také místní dechovku Horalku.

dezinfekce

Ve 12 hodin došlo ke slavnostnímu zahájení zástupci města. Role moderátorky se ujala radní Alexandra Müllerová, která pozvala místostarostu Filipa Beneše.

„Jsem moc rád, že zde vidím naše spoluobčany, vidím zde přespolní, vidím zde mnoho lidí. Jsem moc rád, že znova po roce tady mohu být s vámi. Je to velmi příjemná událost. Mockrát děkuji všem, kteří připravují jarmark, ať už to jsou technické služby, MKC a mnoho dalších lidí, kteří se podílejí na této akci. Je mi doopravdy ctí zde dnes s vámi být a odstartovat padesátý pátý ročník,“ uvedl místostarosta. 

Po přípitku místním pivem se uskutečnila připomínka výročí 90 let od založení kraslického Sokola. Jeho starosta poděkoval všem, kteří pomáhají v činnosti, městu Kraslice i třeba Karlovarskému kraji a zmínil také osobu pana Schustera. 

„Dovolte mi, abych ještě jednou zopakoval jméno člověka, který se zasloužil snad už o poslední vzkříšení Sokola v Kraslicích. Byl to pan Matyáš Schuster. Mnozí z nás právě jemu vděčí za to, že jsme zůstali u sportu a že jsme dnes tam, kde jsme. A proto zejména jemu patří obrovský náš dík,“ poděkoval starosta Sokola Miloslav Poslední. 

Na pódium pak přišly čtyři dámy - Veronika Hejzková, Šárka Kuzebauchová, Regina Roková a Eliška Schusterová. Poděkování jim patřilo za zásluhy o reprezentaci na všesokolském sletu v Praze a secvičení povinných skladeb. 

Poté došlo k připnutí pamětní stuhy k praporu Sokolů se slavnostní fanfárou od Horalky. Na prostranství pod pódiem předvedli Sokolové ukázku ze sletového cvičení. Po nich vystoupily členky domácí taneční skupiny Dance Date. 

Jarmark měl také svou charitativní stránku, kdy ve stánku Nadačního fondu Františka Štěpánka vybírali na místní vážně nemocné děvčátko Nelinku Cichockou. 

Před místním kostelem také proběhly dynamické ukázky psovodů Policie ČR a hasičů. 

V centru města se rozprostřela řada prodejních stánků s nejrůznějším sortimentem a občerstvením. V útrobách kulturního centra měly své místo nejen výtvarné dílny, ale lidé si mohli prohlédnout také výsledky rekonstrukčních prací v některých částech budovy. 

Na velkém sále byly pro nejmenší přípraveny pohádky Divadla Letadla s pohádkou V korunách stromů a také Divadla Jedeme k vám s oblíbenou Pošťáckou pohádkou. 

Venku pokračoval program vystoupením skupiny Alison. Od 16 hodin roztančila publikum v roce 2008 obnovená původní popová skupina Lunetic. Kabát Tribute předvedl show k poctě svých vzorů. Následovaly Kroky Michala Davida a program uzavřela místní rocková skupina 11:50.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy