Ostrov: Benefiční akce vybrala rekordní částku na postižené děti (TV Západ)

Společně k cíli s hasiči je název benefiční akce, jejíž aktuální ročník proběhl v sobotu 13. července v Ostrově. Areál zdejšího zámeckého parku byl místem, kde se odehrála hlavní část programu, kterou pořádal místní Sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s profesionály ze stanic Ostrov, Karlovy Vary a Toužim.

dezinfekce

„Letošní ročník je pro malého Honzíka a Sašíka. Honzíkovi je 14, Sašíkovi je 6 let a oba jsou to synové našich kolegů od Hasičského záchranného sboru. Tento ročník je již šestý. Mezitím jsme pořádali ještě tři virtuální běhy, protože v době klidu jsme vlastně fyzicky akci pořádat nemohli. Takže jsme přešli i na virtuály, ale tahle akce je šestá,“ uvedla Ilona Giertl, hlavní organizátorka akce.

Účastníci jízdy na kolech projeli zhruba 40 kilometrovou trasu, aby vybrali peníze na podporu dvou zmíněných chlapců.  

„Cyklisti vyjeli ráno v osm hodin z Toužimi. Jsou to vlastně převážně členové záchranných složek. A na závěrečných pět kilometrů se k nim přidá široká veřejnost. A ti dorazí spolu sem do Zámeckého parku. Máme tady dvě putovní pokladničky, do kterých se vybírají dobrovolné příspěvky a vstupné je zdarma. Záleží jen na tom, kdo přijde a chce dětem pomoct a něco jim dát,“ dodala Giertl. 

Moderátorská dvojice Martin Strejc a Jiří Fait postupně představovala program, ve kterém nechyběli místní bubeníci ze Základní umělecké školy pod vedením Petra Tyra nebo další hudební skupiny.

A reálu vyrostla řada stánků ať už s občerstvením, rukodělnými výrobky nebo prezentací Městské policie Ostrov. K vidění byla hasičská technika, včetně dronového pracoviště a kamerového systému. 

Děti si mohly vyzkoušet stylový skákací hrad nebo malování na obličej. Soptíci ze Zbiroha ukázali roztomilou, ale zároveň poučnou ukázku záchrany osob z havarovaného vozu.

Zúčastnili se také členové spolku Když pes pomáhá žít, kteří provozují v Karlovarském kraji canisterapii. 

Dog Dancing předvedly se svými psy Martina Hašková a Anna Holubová. Podpořit akci přijeli členové a sympatizanti Krušnohorského spolku přátel jedné stopy.

Hasiči si připravili také ukázku zakouřených prostor, ze kterých vyváděli s pomocí dýchací techniky zájemce. 

Akce, kterou podpořila řada firem i veřejných subjektů, nakonec pokořila dosavadní rekord ve vybrané částce. Letos byli přispěvatelé obzvlášť štědří a dvě rodiny postižených chlapců si rovným dílem rozdělí celkem 137 tisíc korun. Ty budou použity na nákup kompenzačních pomůcek a rehabilitační pobyty.

Odkaz na facebookový profil pořadatele.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy