Přinesl vám Ježíšek štěňátko? Poradíme vám, čím ho krmit

Nedávno jsme tady měli Vánoce a s nimi i období dárků. Spousta dětí si určitě přála nějaké zvířátko, ve většině případů psa. Některým se to splnilo a jako každým rokem se mnoho rodin rozrostlo o jednoho čtyřnohého člena. S tím přichází hromada radostí, ale také starostí, například co se týká krmení.

dezinfekce

Čím krmit vaše štěně

Nejčastější a zároveň nejpohodlnější možností, čím vašeho nového člena krmit, jsou určitě granule pro štěňata. Ty se na rozdíl od těch pro dospělé psy liší ve složení. To je přizpůsobeno právě pro potřeby štěněte a jeho vývoji. Stejně jako u dětí je třeba dbát na správnou stravu, která mu pomůže v prvních měsících zdolat všechna úskalí. Bude se neustále učit novým věcem, objevovat svět a k tomu všemu bude potřebovat hodně energie.

Správně štěněcí granule by proto měly být napěchovány potravinami s vysokou energetickou hodnotou. Tedy vysoký obsah bílkovin živočišného původu (bílkoviny rostlinného původu jsou hůře stravitelné), tuku, masa a sacharidů. Kvalitní granule jsou maličko dražší, ale šetřením vašemu psovi určitě nepomůžete. Ba naopak, díky kvalitní stravě výrazně snížíte jakékoliv riziko. Například problémy s pohybovým aparátem jsou v dospělosti z velké části způsobeny právě špatným výběrem krmiva.

Kdy přejít na granule pro dospělé psy

Tady je odpověď malinko složitější a každý pes se považuje za dospělého trochu jinak. Velkou roli v tom hraje samozřejmě rasa, a hlavně velikost vámi vybraného plemena. Zjednodušeně řečeno se dá štěně považovat za dospělého psa asi po prvním roce, kdy už je vhodné pomalu přecházet na granule pro psy dospělé. Ovšem ani zde nedoporučujeme šetřit a nakupovat ty nejlevnější značky. Pouze za předpokladu, že by se váš pes chtěl stát mlynářem, jelikož ty nejlevnější druhy granulí obsahují prakticky pouze obilniny a neposkytují téměř žádnou energii nebo vitamíny.

Zdroj foto: Vyshnova / Shutterstock.com.

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy