Region: Střední školy získají miliony z evropských dotací (TV Západ)

Střední školy v Karlovarském kraji by měly získat z Fondu spravedlivé transformace finance na zlepšení počítačové infrastruktury v objemu, který má pokrýt všechny jejich požadavky.

dezinfekce

Instituce budou žádat do konce letošního roku, přičemž realizace projektů se uskuteční během dvou následujících let. 

„My jsme pro naše střední školy z Fondu spravedlivé transformace připravili aktuálně dvě výzvy. Jedna je na zlepšení a výstavbu odborných učeben a druhá je na zlepšení konektivity. Do obou výzev jsme nejdříve alokovali částku sto osmdesát milionů korun do každé, ale ukázalo se, že střední školy mají připraveny projekty, které jsou finančně náročnější a je jich více a my je nechceme nějakým způsobem omezovat, protože ta práce ve středních školách na zvýšení kvality, vlastně studia a jejich infrastruktury, je obrovská, tak jsme se rozhodli obě ty komponenty dofinancovat. Sto padesát milionů korun u odborných učeben a sto milionů korun u konektivity. Takže celkově v následujících dvou letech do středních škol půjde šest set deset milionů korun právě na zlepšení té technické infrastruktury,“ popsal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Ve Fondu spravedlivé transformace je pro Karlovarský kraj alokováno přes 6 miliard korun. Kromě velkých, strategických projektů jsou vyčleněny peníze i pro jednotlivé tématické výzvy. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy