Sokolov: Bývalá hygiena bude lékařským domem (TV Západ)

Budova bývalé hygienické stanice v ulici Petr Chelčického, kterou koupilo od státu město Sokolov se dočká komplexní rekonstrukce pro účely v oblasti zdravotnictví. Rada města vyhlásila výběrové řízení na projekční práce.

dezinfekce

"Aby tam vznikly ordinace lékařů, takže proběhlo x jednání. Dnes již nějaké výstupy máme, tzn. že se bude projektovat ve spolupráci i s lékařskými odborníky s tím, že ty projekční práce, předpokládáme, začnou co nejdříve. Protože i ten náš požadavek je, aby se i co nejdříve začalo rekonstruovat. A město Sokolov má vyčleněnu částku okolo 30 milionů na případnou rekonstrukci s tím, že uvidíme, jak budou ty jednotlivé práce probíhat. Ale tak, jak jsem řekl už několikrát, potřebujeme akutně lékaře, ve městě nám chybí," shrnul základní myšlenku projektu starosta Sokolova Petr Kubis. 

Město jedná o možnostech získání lékařů z nejvíce poptávaných oborů. 

"Na co si lidé neustále stěžují to je stomatologie, jsou to praktici, ale i některé odborné ambulance. Souběžně s tím jednáme s Karlovarským krajem a s pojišťovnami, ty jsou ti, kteří by měli zajišťovat lékařskou péči. Ta jednání neskončila, jednání pokračují a samozřejmě tou naší snahou a přáním je, aby celý ten dům byl místem, kde se bude poskytovat lékařská péče našim občanům," uvedl starosta. 

Budova se bude koncipovat jako bezbariérová, dojde k odstranění venkovního schodiště. Opraví se také výtah. Vnitřní rozvody budou vyměněny a upraveny pro požadavky speciálních lékařských oborů. Město chce zřídit pracovní skupinu pro koordinaci celého projektu a počítá také s využitím dotačních programů Karlovarského kraje. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy