Sokolov: Hrušková se dočká vodovodu (TV Západ)

Obec Hrušková, součást města Sokolova, se má dočkat vodovodního řadu pro svých zhruba sedm desítek obyvatel. Investici ve výši okolo 37 milionů korun by měla realizovat společnost Sokolovská vodárenská.

dezinfekce

„Co se týče části Hrušková, tam já vnímám, že máme vůči tomu určitě dluh, co se týče vody a kanalizace, a proto jsme zde provedli dotazníkové šetření a máme zjištěno, že 72 občanů, kteří zde mají trvalý pobyt, samozřejmě potřebuje nějakým způsobem řešit vodu, ale jenom 48 občanů zatím projevilo zájem připojit se k vodovodnímu řadu, který bychom chtěli vybudovat. My jsme měli na rozhodnutí dvě možnosti. Buď megalomanský projekt tím, že bychom vodu a kanalizace vlastně přitáhli až z oblasti koupaliště Michal, s čímž je samozřejmě spojeno mnoho problémů, protože nevyhovuje kapacitně i komunikace a podobně, takže by to byly opravdu desítky, stovky milionů. A proto jsme se rozhodli, ať neodhalujeme celou tu záležitost, že jsme tedy schválili vybudování lokálního vodovodu. Je to předběžně v částce asi sedmatřiceti milionů s tím, že bych chtěl upozornit, že to nebude platit město Sokolov, ale Sokolovská vodárenská, protože oni jsou vlastníky toho vodovodního řadu a předpokládáme, že s největší pravděpodobností, a tak to určitě bude, že si bude žádat z nějakého dotačního titulu Ministerstva životního prostředí,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Město Sokolov se bude podílet na investici uhrazením dotací neuznatelných nákladů. Zároveň chystá pozemky na rozvojových plochách pro budoucí individuální výstavbu. 

„My jsme samozřejmě nechali udělat i průzkum rozvojových ploch, s tím, že máme jako město 60 parcel, které bychom mohli do budoucna využít jako stavební parcely a dalších osmdesát parcel zhruba tam vlastní soukromí vlastníci. My samozřejmě uvažujeme o tom, že do budoucna tyto parcely využijeme jak buď pro výstavbu rodinných domů nebo chat. A v tomto duchu vlastně bude probíhat i ten samotný záměr rozšíření vodovodu, že budeme samozřejmě řešit i přípojky k těmto parcelám,“ dodal Kubis. 

Město má již hotovou projektovou dokumentaci pro nový vodovod. Kromě vodojemu a čerpací stanice pitné vody by měly součástí projektu být také elektro přípojky. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy