Sokolov: Město chce získat pozemek u Heyrovského (TV Západ)

Město Sokolov chce získat od státu pozemek poblíž hřbitova mezi ulicemi Heyrovského a K. H. Borovského, který byl dosud v pronájmu soukromé osoby. Parcela o výměře zhruba 2100 metrů čtverečních by posloužila ke zcela novému záměru. Město o pozemek dlouho usilovalo.

dezinfekce

"Tím hlavním důvodem bylo, že byl v nájmu od nájemce, který se nechoval úplně v souladu s vyhláškou města, tzn. že jezdil po té louce, kterou má pronajatou, jezdil tam přes komunikace, kdy tam vůbec autem neměl co dělat a zejména tam docházelo k častému rušení nočního klidu, tzn. že někdy jsme to museli řešit i přes Městskou policii. My jsme se obraceli právě na Úřad pro zastupování státu (ve věcech majetkových) a nakonec musím přiznat, že to bylo i město díky němuž nedošlo k prodloužení s nájemcem a prodloužení nájemní smlouvy. My jsme samozřejmě hned nabízeli, že bychom si ten pozemek bezúplatně chtěli převzít od státu. To se teď povedlo a pozemek více než 2000 metrů čtverečních, pokud Zastupitelstvo města schválí doporučení Rady, tak bude patřit městu. To znamená se vším všudy my se o něj budeme starat, ale budeme tam také budovat nové věci. Chceme jej zkrátka více otevřít, tzn. že tam chystáme výsadbu jak listnatých stromů, tak také ovocných stromů a hlavní cíl, který splníme, a je mimochodem i v jedné z podmínek, tak je, že tam vybudujeme dětské hřiště, které v této lokalitě chybí. To znamená, že společnost SOTES a my už rozpočtově počítáme s nákupem nějakým herních prvků, ale také jsme se domlouvali ve vedení města, že to hřiště by mohlo být postupně i velkorysejší. Uvidíme, s jakým úspěchem se to hřiště setká a jaké budou pak i konkrétní požadavky obyvatel právě bydlících v této oblasti," popsal situaci místostarosta Sokolova Jan Picka.

Dotčená parcela je, stejně jako okolní pozemky, určená územním plánem určená jako ostatní plocha se způsobem využití jako zeleň. Vlastníkem je stát prostřednictvím Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy