Vhodně zvoleným nábytkem můžete ušetřit spoustu místa

Zdroj foto: Olesia Bilkei / Shutterstock.com Problém s nedostatkem volného místa v bytě už snad řešil každý z nás. Věděli jste ale, že občas je řešení mnohem jednodušší, než se může zdát? Podívejme se na pár tipů, které mohou značně pomoci!

dezinfekce

Patrová postel do dětského pokoje

Zařizujete dětský pokoj, ale nemáte příliš volného prostoru? Například taková postel může ukrojit z dětského pokoje pořádný kus místa, ale není to vždy nutností. Jedním takovým řešením jsou například patrové postele, které dokážou s nedostatkem místa zatočit, a navíc vypadají v místnosti opravdu dobře.

Zdroj foto: Olesia Bilkei / Shutterstock.com

Patrové postele nejsou vhodné jen pro rodiny s více dětmi. Dokonce je to ideální možnost i tehdy, když máte jen jedno a málo volného prostoru v pokoji. Vhodně zvolenou postelí můžete získat vzácný prostor na další věci, které by se do pokoje už nemusely vejít. Do nově vzniklé mezery můžete umístit sedačku, skříně nebo pracovní koutek, kde se může vaše ratolest připravovat do školy.

Navíc výběr je dnes opravdu veliký a po chvilce hledání každý najde tu nejvhodnější, právě do vašeho dětského pokoje. Ovšem při nákupu si dejte pozor na vlastnosti dané postele, abyste v budoucnu nelitovali.

  • Pokud chcete opravdu bezpečnou postel, pokuste se vyvarovat laminátu a materiálu, který není alespoň dva centimetry tlustý. To hlavně z bezpečnostních důvodů, jelikož tenký materiál rozhodně není nejlepší volbou.
  • Před nákupem zkontrolujte, zda je na vrchní posteli dostatečná zábrana a zda vyhovují schody. Může se stát, že schody budou naprosto nevhodné a opět hrozí potencionální nebezpečí.
  • V neposlední řadě, pokud se zajímáte o dvoupatrovou postel, přeměřte, zda je mezi patry dostatečná mezera.

Vhodná sedačka vykouzlí místo i ve vašem obývacím pokoji

Dětský pokoj není jediným místem, kde máme problémy s prostorem. Velmi často je to problém i dalších obytných místností jako je například obývák, kde zabírá nejvíce místa z pravidla sedačka. Ovšem taková dobře zvolená sedací souprava do l dokáže udělat divy a správné umístění do rohu může najednou vykouzlit v místnosti spoustu nových možností a hlavně volného místa pro další věci.

Image title

Zdroj foto: Photographee.eu / Shutterstock.com

I vhodně zvolené dekorace dokáží uvolnit spoustu prostoru

Každý z nás to chce mít doma hezké, a právě k tomu převážně slouží dekorace. Když se rozhlédnete u sebe doma, tak si sami můžete všimnout, kolik místa na zemi vám tam všechny tyhle drobnosti zabírají. Ale i toto má své řešení a stačí, když zvolíte dekorace na zeď. Tyto závěsné doplňky dokážou také krásně prozářit a ozvláštnit byt a jako bonus ušetříte nějaký ten volný prostor, který můžete využít lépe.

Fotogalerie
Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy