Cheb: Masopustní průvod projde městem v sobotu 10. února

0

masopust, masky, masopustní průvod, průvod, město cheb, cheb, divadlo, karlovarský kraj


Raduj se ze života, který jednou nečekaně skončí…“ Těmito slovy lze vyjádřit význam masopustu, který předchází období čtyřicetidenního půstu před Velikonocemi. Dříve než o Popeleční středě zazní ono známé „Pamatuj, že jsi prach a v prach se obrátíš!“ se lidé rok co rok společně veselí, jedí a pijí, aby alespoň na pár chvil zapomněli na každodenní starosti. Podle tradice jsou si o masopustu všichni rovni a každý může být tím, kým chce.

Využijte této příležitosti a připojte se k 18. masopustnímu průvodu masek, který se na svoji cestu centrem města vypraví v sobotu 10. února 2024. Sraz účastníků před chebským divadlem je ohlášen na 13:45. Ve 14 hodin průvod masek vyrazí směrem k radnici, aby si od vedení města vyžádal souhlas.

Průvod bude pokračovat do Březinovy, Dlouhé a Jateční ulice, odkud se vrátí zpět na náměstí, kde bude pohřben Masopust. Účastníci průvodu jsou následně zváni do muzea, kde na ně bude čekat hudba, občerstvení a také pohádkové představení pro děti.

Vyrobte si masku, vezměte děti a celou rodinu, přibalte dobrou náladu a zapojte se i letos do masopustního průvodu! Pro všechny zúčastněné masky je připravena odměna. Srdečně zvou pořadatelé město Cheb, Muzeum Cheb, Městský dechový orchestr, Základní umělecká škola Jindřicha Jindřicha a Západočeské divadlo v Chebu.

Základní informace:

Osmnáctý chebský masopust

Sobota 10. 2. 2024

13:45 Sraz masek před budovou Západočeského divadla v Chebu

14:00 zahájení průvodu (ca. 90 minut)

15:00–18:00 program v muzeu

Muzeum Cheb

Zdroj: Město Cheb



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář