Chodov: Zájem o pečovatelskou službu narůstá, město ji posílí

2

pečovatelská služba, pečující, pečovatelé, chodov, město chodov, karlovarský kraj


Větší poptávku po pečovatelské službě a komplexní péči registruje v posledních měsících Chodov. Ve svém týmu pečovatelů tak od příštího roku přivítá dalšího zaměstnance.

„Stoupá poptávka po pomoci při osobní hygieně v domácnosti i ve středisku osobní hygieny, pomoci při podávání jídla, u doprovodů k lékařům a související přepravě, pomoci při přesunu na lůžko či z lůžka,“ vyjmenovala část úkonů, které pečovatelé klientům zajišťují, vedoucí sociálního odboru Eva Virtelová.

Počet klientů v Chodově je poměrně stabilní a pohybuje se zhruba kolem 125 seniorů nebo lidí se zdravotním postižením, nicméně vyžadují stále větší rozsah úkonů. „Strávíme u nich více času a mnohdy musíme k jednomu klientovi docházet i vícekrát za den,“ poznamenala vedoucí s tím, že na odbor se stále častěji také obracejí rodinní příslušníci klientů s onkologickým onemocněním, kteří si přejí dožít ve svém přirozeném domácím prostředí.

Přímou obslužnou péči zabezpečuje nyní sedm pečovatelek, od ledna roku 2024 jich bude nově osm.

„Péče o seniory je jednou z našich priorit. Jejich potřeby neustále narůstají a právě proto je třeba pečovatelskou službu posílit,“ potvrdil starosta Chodova Patrik Pizinger.

Vzrůstající zájem o služby chodovského sociálního odboru potvrzují také čísla Chodovského expresu, který vozí seniory k lékařům a na úřady. Jen v říjnu uskutečnil 222 jízd a na tachometru mu naskočilo dalších 2 462 kilometrů. Průkazku pro jízdy má v současné době 560 Chodováků.

Zdroj: Město Chodov



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář