Karlovarsko: Vyhrožoval s motorovou pilou

0

krimi, kriminalita, policie, pila, motorová pila, vyhrožování, karlovarský kraj, ostrov


Policisté z obvodního oddělení Ostrov sdělili podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování třiadvacetiletému muži z Karlovarska.

Podezřelý muž měl v sobotu 3. února letošního roku navštívit restaurační zařízení v jedné menší obci na Karlovarsku. Kolem půlnoci měl muž přijít k bydlišti své matky, na kterou začal pořvávat, že jí údajně všichni sousedé pomlouvají. Následně měl přijít před rodinný dům sousedů, na které také začal křičet, přičemž se měl pokusit přelézt uzamčenou bránu, což se mu nepovedlo. Majitel domu si jednání muže začala natáčet na mobilní telefon, což ho rozčílilo ještě více a začala vyhrožovat fyzickým napadením rodině, která dům obývá. 

Jednání třiadvacetiletého muže se pokoušela uklidnit jeho matka s manželem, což se jim bohužel nepodařilo, jelikož je začal fyzicky napadat. V dalším fyzickém napadení mu zabránil syn muže, který byl napaden. Tomu se také podařilo svého otce z místa odvést. Této příležitosti měl podezřelý muž využít, dojít k vozidlu své matky, ze kterého vyndal a nastartoval motorovou pilu. Muž měl několikrát přidávat plyn a vyhrožovat všem přítomným fyzickým napadením. Poté pilu vypnul a sednul si na příjezdovou pozemní komunikaci. Když si všiml přijíždějících policistů, začal utíkat. Policisté ale muže ihned zadrželi a následně u něj provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,05 promile. Následně byl muž převezen na protialkoholní záchytnou stanici. 

Napadený sedmašedesátiletý muž byl převezen Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. 

nprap. Jan Bílek



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář