Karlovy Vary: V neděli začíná uzavírka přejezdu v Tuhnicích

0

tuhnice, karlovy vary, uzavírka silnice, doprava, karlovarský kraj, region, západ


V neděli 19. listopadu zahajuje Správa železnic avizovanou rekonstrukci železničního přejezdu. Ten bude na deset dnů úplně uzavřen a část ulice Západní nebude v tomto úseku průjezdná. Omezení začne v neděli 19. listopadu v 8 hodin ráno, konec je naplánován na úterý 28. listopadu v 18 hodin.

Omezení provozu se dotkne rovněž několika linek MHD. Naopak po celou dobu trvání uzavírky bude zajištěn bezpečný průchod pro chodce a otevřený zůstává i nedaleký přechod trati mezi burzou a Bečovskou ulicí.

Objízdné trasy budou zajištěny dopravním značením a povedou přes průtah městem. Autobusům MHD již bude umožněn průjezd přes křižovatku Západní – Šumavská. Díky tomu budou plně obsluhovány stávající autobusové zastávky MHD „Šumavská“ u Základní školy Poštovní. Pro ostatní silniční dopravu bude křižovatka uzavřena, příjezd do Šumavské ulice bude možný přes Charkovskou a Moskevskou ulici a zpět.

Provoz na světelné křižovatce u Chebského mostu bude monitorovat a průběžně vyhodnocovat dopravní policie. V případě, že si to situace vyžádá, bude světelná signalizace vypnuta a dopravu budou řídit dopravní policisté.

Změny v MHD v souvislosti s uzavírkou Západní ulice a železničního přejezdu, a to od  neděle 19. 11. do úterý 28. 11. 2023. (Od středy 29. 11. 2023 pojede MHD v běžném režimu bez jakékoliv výluky.)

linka č. 2

v úseku Tržnice – Stadion ZM (a zpět) pojede po průtahu

zastávky v Tuhnicích budou obsluhovány v následujících režimech:

denní: náhradní výluková okružní linka 52 po trase Tržnice – Náměstí Dr. Horákové – Moskevská – Šumavská – Západní – Dolní nádraží – Tržnice (zastávky „do města“ jsou z Tuhnic v opačném směru!)

noční: stejný režim jako nyní – noční linka 52 dojede do zastávky Šumavská a po Západní ulici se vrátí na Chebský most a přes průtah dojede do zastávky Stadion ZM, dále po původní trase. Zpět to samé v opačném režimu.

linka č. 3

nejede v úseku Dolní nádraží – Stadion ZM

od Tržnice jede po průtahu přímo do zastávky Rozcestí u Koníčka, v opačném režimu také zpět

linka č. 6

v úseku Tržnice – Stadion ZM (a zpět) pojede po průtahu

linka č. 52

viz linka č. 2

denní: okružní linka Tržnice – Náměstí Dr. Horákové – Moskevská – Šumavská – Západní – Dolní nádraží – Tržnice

noční: stejné jako běžně, jen mezi zastávkami Šumavská a Stadion ZM pojede přes Chebský most a průtah

zastávka Stadion ZM

ve směru do Doubí bude umístěna naproti čerpací stanici mezi kruhovými objezdy

ve směru k Tržnici bude stabilně pro všechny spoje (kromě neděle) v provozu náhradní odstavná zastávka vedle pumpy (v současné době při uzavírce Šumavské ulice využívána pro školní spoje)

v neděli je z důvodu konání burzy zastávka Stadion ZM ve směru k Tržnici mezi 6:00 a 12:00 hod. mimo provoz, náhradou je v této době obsluhována zastávka KV Arena - parkoviště

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář