Region: Krajská výtvarná soutěž pro seniory hlásí první přírůstky

0

soutěž, výtvarná soutěž, senioři, senior, karlovarský kraj, hejtman, petr kulhánek


Do výtvarné soutěže pro seniory, kterou vyhlásil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek, přišly první práce. Pokud je vám více než 60 let a chtěli byste se také pochlubit se svým originálním dílem, pak neváhejte. Soutěž s názvem „Věk pro nás není překážkou“, jejímž mediálním partnerem je Český rozhlas Karlovy Vary, probíhá až do 29. února.

Autorem trucku, který je vidět na obrázku k článku, je Jindřich Rohla z Kraslic. Soutěže se účastní již po několikáté a pokaždé překvapí precizně zpracovaným příspěvkem. Na důmyslném modelu kamionu přihlášeném do kategorie "ruční práce" pracoval zhruba měsíc a je to rozhodně vidět. Náklaďák se může pochlubit vysouvacími plošinami a nechybí například ani tažné zařízení.

Soutěží se tradičně ve třech kategoriích. Přihlašovat lze nejenom ruční práce, ale také obrazy (kresba, malba, grafika a jiné techniky) a fotografie. Stejně jako u předchozích ročníků platí i letos pravidlo, že každý soutěžící může přihlásit pouze jednu práci, která není starší více než dva roky. Tu lze osobně doručit po telefonické domluvě do kanceláře Veroniky Svobodové, telefon: +420 702 160 352, nebo ji poslat poštou na adresu: Krajský úřad Karlovarského kraje, Veronika Svobodová, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary. Nezapomeňte k dílu připojit štítek s vašimi kontaktními údaji. Je potřeba, aby na něm bylo uvedeno jméno autora, adresa, telefon a věk.   

O výsledcích výtvarné soutěže bude rozhodovat odborná porota, která z každé kategorie vybere tři vítězná díla. Zástupci mediálního partnera zároveň vyberou jednu práci, jež získá speciální cenu Českého rozhlasu Karlovy Vary. Výsledky soutěže uveřejníme začátkem dubna na webu a sociálních sítích Karlovarského kraje a najdete je také v měsíčníku Krajské listy. Výtvory všech soutěžících budou následně po celý duben k vidění na společné výstavě v prostorách Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Zdroj: Karlovarský kraj



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář