Sokolov: Divadlo oslaví své 25. výročí celodenním programem

0

kultura, divadlo, sokolov, oslavy, sokolovské divadlo, karlovarský kraj, město sokolov


Sokolovské divadlo se od svého otevření v budově „hornického domu“ v roce 1998 stalo centrem umění a kultury v Sokolově.

K tomuto výročí si připravil Městský dům kultury v Sokolově pro své návštěvníky speciální výroční program. Jedinečná prohlídka vedená hercem Viktorem Braunreiterem, který vás provede historií divadla a jeho kulturními poklady od 18 hodin v budově Městského domu kultury. Večer uzavře nejnovější inscenace divadelního spolku Klas „Krysa“, divadelní zpracování Tarantinových Gaunerů.

„Na každé divadelní představení si mohou návštěvníci zakoupit vstupenku za speciální cenu 25 Kč, jako symbol 25 let trvající divadelní cesty“, dodává ředitel kulturního domu a sokolovského divadla Tomáš Melč.

Sokolovské divadlo bylo vestavěno v místě bývalého kina a prošlo rozsáhlou rekonstrukcí, aby se stalo moderním a komfortním prostorem pro umělecká představení. Dnes je divadlo místem, kde se setkávají umělci a diváci, aby prožili nezapomenutelné chvíle. Proměna kina v divadlo byla milníkem v historii sokolovského divadla. Vzniklo multifunkční místo, které oživilo nejen divadelní představení, ale také filmové projekce a další kulturní akce. Přes obtíže, kterými divadlo prošlo, se podařilo obnovit jeho důstojnost. Po náročných úpravách bylo nové divadlo otevřeno v roce 1998. Před několika lety prošlo divadlo další modernizací, tentokrát se jednalo o zvýšení pohodlí pro návštěvníky. V divadle byly přečalouněny křesla a židle, ta která byla instalována v roce 1998 s jeho celkovou rekonstrukcí, již byla prosezená a bohužel od svého začátku nekomfortní.

V divadle se za svých 25 let odehrálo mnoho divadelních představení, koncertů, přehlídek, workshopů, přednášek a festivalů, jako jsou divadelní představení Divadla mladého herce: Romeo a Julie aneb tanec a zpěv, taneční vystoupení skupiny TS ANFAS, živé koncerty Michala Hrůzy a Anety Langerové, přednáška cestovatele Ladislava Zibury a letos poprvé bylo Městské divadlo součástí Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana.

Divadlo, které oslaví 13. listopadu své 25. výročí zve širokou veřejnost ke speciálnímu programu. Vstupenky si mohou návštěvníci rezervovat včas v Sokolovském infocentru nebo na webových stránkách domu kultury. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář