2003 – Cheb: Chystá se projekt na modernizaci tří areálů (TV Západ)

Do roku 2010 chce chebská radnice ve spolupráci s místními sportovními oddíly realizovat projekt rozvoje sportovišť, který počítá s výraznou modernizací stadionu Lokomotivy a hřišť na Hilárii a v Hrozňatově.

dezinfekce

„Je to určitě zajímavá myšlenka. Město počítá s tím, že v příštích sedmi letech by do tohoto projektu investovalo 50 milionů,“ uvedl místostarosta Chebu Václav Jakl. 

Podle odhadů bude ale celý projekt stát zhruba 120 milionů korun. Město proto poskytnutí peněz podmínilo tím, že druhá strana, tedy sportovní oddíly a jejich sponzoři, dají dohromady zbývajících 70 milionů. Nejvíce peněz má jít do celkové rekonstrukce chebského stadionu Lokomotivy, kde se počítá například s výstavbou nových tribun, atletického tunelu či kuželny. Na hřištích na Hilárii a v Hrozňatově by pak měl být mimo jiné položen umělý povrch. 

„Projekt rozvoje sportovišť není jenom samotná sportoviště, ale je to i otázka způsobu, jakým celé toto bude řešeno. To je zatím ještě nejasné. Měla by vzniknout pracovní skupina složená ze zástupců města, zástupců sportovců i sponzorů a ta by měla vymyslet, navrhnout potom Zastupitelstvu, jaká forma by byla lepší, jestli by to byla obecně prospěšná společnost nebo obchodní společnost. Zatím si netroufám odhadnout, ale to je také hlavním úkolem této pracovní skupiny,“ přiblížil místostarosta. 

Chebská radnice finančně podporuje i jednotlivé sportovní oddíly. Přímo v rozpočtu jsou předem vyhrazeny peníze na sporty, které mají prioritu, a to konkrétně Interligovou ženskou házenou či mládežnický fotbal. 

„Potom je to ten vlastní grantový systém, který počítá se zhruba třemi miliony korun, které se přidělují žadatelům na základě doporučení, v tomto případě tělovýchovné komise a rozhodnutí Rady a při částkách nad 50 tisíc korun rozhodnutím Zastupitelstva,“ popsal Jakl. 

Finanční podíl města na projektu rozvoje sportovišť má být také jakousi kompenzací za stadion v Poohří, který má v rámci příprav Krajinné výstavy Cheb Marktredwitz 2006 zaniknout a na jeho místě vzniknout park.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy