Aš: Motorkáře nezastavily varovné výstřely, ale obrubník

Včerejší podvečer v Aši narušila honička strážníků s motorkářem, při které padlo několik varovných výstřelů. Událost mluvčí Policie ČR odmítla komentovat s tím, že se jedná o přestupek, který řeší Městská policie v Aši.

dezinfekce

Oslovili jsme proto tiskového mluvčího radnice Milana Vrbatu, aby situaci, která vedla k velkým dikusím a spekulacím na sociálních sítích, přiblížil.

"Hlídka se pohybovala v rekreační oblasti u Rozhledny. Místo je oblíbeným cílem procházek řady zdejších občanů. Na lesní cestě pro pěší spatřili strážníci motocykl bez registrační značky. Proto se za jezdcem vydali autem. Motorkář před nimi ujížděl. Strážníci měli zapnutý maják a houkačku, řidič na to nereagoval. Využili proto varovné výstřely do vzduchu, a to v nezastavěné části města. Během jízdy spáchal řidič řadu přestupků, například jízdou v protisměru nebo po parku. V dolní části města pak narazil na obrubník a spadl. Strážníci 28letého muže dojeli, spoutali a předali Policii ČR. U muže nebyla zjištěna přítomnost alkoholu ani drog. Vypověděl, že zazmatkoval, protože neměl řidičské oprávnění," popsal Vrbata.

Delikt bude řešit jako přestupek ve správním řízení Městský úřad v Aši. 

foto: facebookový profil Město Aš lidem

Komentáře

  • Před 7 roky

    V článku je velká nepřesnost. Střílelo se i v hustě obydlené části města. To by mě zajímalo, kdo lže.

  • Před 7 roky

    V článku je velká nepřesnost. Střílelo se i v hustě obydlené části města. To by mě zajímalo, kdo lže.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy