Aš: Opět je tu Corrency, ušetřit budete moci také na vstupném na kulturu

Zastupitelé na zasedání dne 21. února schválili další pokračování projektu Corrency s tím, že, stejně jako v prvním ročníku, i nyní bude do rozpočtu města zařazena částka dvou miliónů korun. Předpokládaným termínem zahájení projektu je 1. duben 2024, jeho ukončení k 31. 12. 2024

dezinfekce

Corrency je projektem na podporu lokální ekonomiky. Jeho základním principem je, že radnice daruje correnty (např. v hodnotě 1000 Kč) občanům, kteří se do projektu přihlásí a tato „platidla“ občany motivují k návštěvě místního obchodníka či poskytovatele nějaké služby se sídlem v našem městě (rovněž se musí do projektu přihlásit), kde postupně utratí svých 1000 Kč. Ve výsledku občan – zákazník ušetří 50 %  z ceny služby či výrobku a obchodník bude podpořen v tržbě. Další podrobnosti zde https://www.corrency.cz/

Letošní ročník doznal oproti tomu loňskému dvou změn. Tou první je podmínka pro zaregistrované občany, kteří musí v průběhu prvních tří měsíců od začátku transakcí (tedy v období od 1. 5. do 31. 7. 2024) alespoň jednou uplatnit přidělené correnty v jakékoliv výši. Pokud tak neučiní, bude pro neaktivitu vyřazen a jeho místo bude uvolněno pro dalšího zájemce.

Druhá změna se týká okruhu poskytovatelů služeb – kromě obchodníků bude možné correnty využít také jako slevu u poskytovatelů kulturních akcí.  

Začátek registrace obchodníků a občanů je připravován na 1. dubem, konec registrace pak na 31. prosinec 2024. S correnty bude možno platit od 1. května do 31. prosince 2024.

Snímek je z ašského knihkupectví na Hlavní ulici, které bylo zapojeno do loňského do projektu Corrency. 

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši

Zdroj: muas.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy