Cheb: V Lesní ulici vznikají desítky nových parkovacích míst (TV Západ)

Další etapa rozšiřování počtu citelně chybějících parkovacích míst na chebském sídlišti Skalka pokračuje v Lesní ulici. Navazuje na investice z roku 2011, kdy byla rekonstruována část od křižovatky s ulicí Přátelství.

dezinfekce

„Tato stavba je, dá se říci, na zelené louce. Zde byl jen travnatý povrch, kde se dnes změnila komunikace s parkovacími místy, což je za námi vidět. Samozřejmě infrastruktura, odvodnění, veřejné osvětlení a všechno, co k tomu patří. Mělo by zde přibýt zhruba 80 parkovacích míst. Teď do konce července by měla být právě otevřena ta první část, aby už bylo umožněno parkování a stavba by se měla pustit do té druhé poloviny,“ popsal místostarosta Chebu Pavel Pagáč.

V další fázi této etapy se dokončí napojení na stávající komunikaci, která byla dosud slepá. 

„Dojde k propojení celé komunikace zde z tohoto místa od Lesní ulice a napojení zpátky v tom místě nad hrází,“ přiblížil místostarosta. 

Tento projekt vyjde městskou kasu na 20,5 milionu korun. O třetí etapě, která zahrnuje zbylou část této páteřní komunikace panelového sídliště až k prodejně Ohana, se bude rozhodovat ještě letos. 

„Budeme to hodnotit teď v průběhu prázdnin a v září to rozhodneme, kam budeme pokračovat dále,“ potvrdil Pagáč. 

Ve výhledu na roky 2025 a 2026 je v rozpočtu města vyčleněno na opravy Lesní ulice celkem 45 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy