Chebsko: Drzý zloděj skončil ve vazbě

Od začátku letošního roku se dvaačtyřicetiletý muž z Aše dopustil několika krádeží. A ve většině případů jeho drzost neznala mezí. Krást měl v šatně firmy, v budově technických služeb, ve zdravotnickém zařízení i rodinných domech. Další krádeže v následujících měsících už na své konto nepřidá, policisté ho zadrželi a soudce poslal do vazby.

dezinfekce

Například na konci dubna měl dvaačtyřicetiletý muž vstoupit do jedné společnosti v Aši, následně do neuzamčené šatny a tam z volně odložené kabelky odcizit finanční prostředky a stravenky. O tři týdny později si to měl namířit do budovy technických služeb na Chebsku. Také tam měl proniknout do otevřené kanceláře a z té odcizit mobilní telefon. V polovině května se mu mělo povést vniknout do areálu zdravotnického zařízení na Chebsku a z kuchyňky odcizit ze dvou volně odložených peněženek finanční hotovost. Na začátku června měl vstoupit do lékařského zařízení na Chebsku a po chvíli vniknout do ordinace, kde měl odcizit drobné finanční prostředky. V polovině června měl v restauraci v Aši z volně odloženého batohu vytáhnout peněženku, z té si vzít finanční prostředky, peněženku vrátit zpět a z místa odejít.

Činit se měl také v prvním polovině července. Nejdříve měl přes terasu vniknout do rodinného domu v Chebu. Ten měl prohledat a nakonec z něj odcizit pánskou příruční tašku a peněženku s finančními prostředky.

O pár dní později měl vstoupit na pozemek domu v Chebu. Následně vnikl do rodinného domu a začal ho prohledávat. Po chvíli ho ovšem v kuchyni uviděla majitelka domu a dvaačtyřicetiletý muž na její výzvu odešel. Po cestě ovšem ještě zkoušel otevřít uzavřené dveře do jedné z místností.

Krádeže, kterých se dvaačtyřicetiletý muž dopustil od dubna do června, objasnili policisté z Obvodního oddělení Aš vždy během pár dnů. Pokaždé mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Po důkladném šetření se velice rychle podařilo objasnit také jeho červencové počínání v domech v Chebu. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
23.07.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy