Chebsko: Policisté kontrolovali osoby na ubytovnách

V součinnosti s policisty z oddělení cizinecké policie, příslušníky Hasičského záchranného sboru a strážníky městské policie zkontrolovali policisté na konci měsíce února několik desítek osob v ubytovnách v Chebu a Mariánských Lázních. Akce byla zaměřena na kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců, na kontrolu pravosti a platnosti cestovních dokladů a na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách.

dezinfekce

V Chebu se policisté zaměřili na šest ubytovacích zařízení. Během akce bylo zkontrolováno 40 osob, kdy z toho jich bylo 27 cizí státní příslušnosti. Žádný z cizinců neporušil pobytový režim na území České republiky. Se dvěma provozovateli ubytoven bylo zahájeno správní řízení, jelikož bylo zjištěno, že neplní povinnosti ubytovatele.

V Mariánských Lázních byla zkontrolována čtyři ubytovací zařízení. Policisté zkontrolovali 16 osob české národnosti a stejný počet cizinců. Ani v tomto případě žádný z cizinců neporušil pobytový režim.

Při prováděných kontrolách nebylo u ubytovaných osob zjištěno žádné protiprávní jednání ani nebyla zjištěna žádná osoba v pátrání.

Policisté budou i nadále v kontrolách ubytoven pokračovat, zároveň preventivně působit na občany i cizince a tímto předcházet protiprávnímu jednání.

prap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy