Chodov: KASS má novou dodávku, pohání jí elektřina

Kulturní a společenské středisko Chodov udělalo další krok na plánované cestě k přeměně na co nejvíce energeticky soběstačnou a ekologickou firmu. V těchto dnech do provozu uvedlo svůj první elektromobil – dodávku CITROËN ë-SpaceTourer.

dezinfekce

Auto, kde je až osm míst k sezení, budou zaměstnanci využívat především pro jízdy ve městě jako je například obsluha výlepových ploch. Uplatnění najde také v televizním studiu pro dopravu techniky či jako zásobovací vůz pro nákupy potřebného zboží a vybavení pro KASS.

„Zcela nový automobil se podařilo pořídit za velmi výhodnou cenu, kdy nás ve finále vyšel na 270 000 korun. Kupní cena byla 1,1 milionu korun, ale náš starý vůz jsme prodali za 450 tisíc korun plus jsme získali dotaci z Operačního programu Životní prostředí ve výši 390 tisíc korun,“ spočítal jednatel KASSu Jiří Spěváček s tím, že dobíjecí stanice bude přímo u KASSu.

Podle něj zapadá koupě vozu do nové koncepce, kterou KASS dlouhodobě připravuje. Na jejím konci má být energeticky téměř soběstačná budova se zázemím. „Například plochá střecha je přímo předurčena pro fotovoltaiku a zelenou střechu. Služební auta nám tak jednou bude nabíjet slunce,“ poznamenal jednatel.

„Jsme v úzkém kontaktu s architekty a projektanty, kteří monitorují možnosti budovy a dají nám odpověď na otázku, jakým nejlepším směrem v našem záměru postupovat,“ doplnil na závěr Jiří Spěváček.

Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy