Chodov: Lékařský dům má navýšit počty ordinací ve městě

Po řadě desetiletí by mohl nárožní dům ve Staroměstské ulici, odkud se za pár týdnů definitivně odstěhuje městská knihovna, opět sloužit zdravotnictví. Budovu z roku 1911, kde šedesát let sídlila lékárna, chce město zrekonstruovat na takzvaný lékařský dům.

dezinfekce

Ten by měl především pomoci zvýšit počet ordinací v Chodově. Místní poliklinika je v současné době zcela plná a v případě příchodu nových lékařů by jim nemohla nabídnout žádné volné kapacity.

Radnice si nyní nechá zpracovat studii proveditelnosti. Ta má odpovědět mimo jiné na to, jak je záměr města stavebně a technicky náročný či jak v místě řešit parkování. „Také poskytne prvotní analýzu jaké odbornosti jsme do Chodova schopni dostat a jaké jsou šance na obsazení ordinací,“ doplnil starosta Patrik Pizinger s tím, že potřebnou částku na studii ve výši 150 tisíc korun už odsouhlasili zastupitelé.

Dům, který patří k výjimečně zachovalým historickým budovám v Chodově, nechal postavit chodovský lékárník Hugo Hammerschmidt, jenž zde žil a provozoval lékárnu  "U Zlatého kříže"  až do svého vysídlení v roce 1946. Pro potřeby městské knihovny byla budova upravena v letech 1971 – 72.

Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy