Chodov: Výpravní budova dostává konkrétní podobu

Nová výpravní budova na vlakovém nádraží v Chodově už dostává konkrétní podobu. Jak informoval tiskový mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda, v současné době je hotová základová deska a vnitřní stěna sendvičové železobetonové nosné konstrukce.

dezinfekce

Aktuálně stavbaři pracují na nosné konstrukci stropu a souběžně se provádějí přípojky vodovodu a kanalizace.

„V následujícím období bude probíhat také stabilizace podloží budoucího parkoviště a bude se připravovat přípojka nízkého napětí pro napájení objektu, stejně jako přípojky dalších slaboproudých rozvodů,“ doplnil mluvčí.

Práce podle něj pokračují podle harmonogramu a pokud se nevyskytnou nějaké nepředpokládané okolnosti, počítá se s avizovaným dokončením nové nádražní budovy na podzim letošního roku.

Podle investora, kterým je Správa železnic, dojde díky nové výpravní budově k výraznému zvýšení bezpečnosti a úrovně kultury cestování. Tu mimo jiné zajistí bezbariérový přístup do budovy a nové WC pro imobilní osoby.

Nový přednádražní prostor má nabídnout také parkoviště pro 28 vozidel, stání pro motocykly, stojany a boxy na kola. Starou původní budovu pak čeká demolice, uvolněný prostor poslouží jako točna autobusům.

Zdroj: Město Chodov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy