Horní Slavkov: Policie dopadla zloděje vykrádajícího domy a chaty

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 28letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádež a přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

dezinfekce

Obviněný muž měl v období od října roku 2018 do konce ledna 2019 vniknout nejméně v šesti případech do rodinných domů a zahradních chat v katastru obce Horní Slavkov. Ty měl vždy prohledat a odcizit téměř vše, na co přišel a mohl později zhodnotit. Jednalo se hlavně o elektroniku, jako jsou televize, mobilní telefony, notebooky, tablety nebo fotoaparáty. Dále i různé elektrické nářadí nebo šperky. Odcizit měl například i několik vzduchových pistolí.

Kromě vloupání do domů má mít muž na svědomí i okradenou 62letou ženu. Té měl na začátku listopadu ve večerních hodinách v Horním Slavkově na ulici vytrhnout z ruky tašku s klíči a mobilními telefony. Z místa poté utekl k autobusovému nádraží.

K poslednímu vloupání došlo dne 24. ledna 2019, kdy měl obviněný muž nejprve odcizit ve firmě v katastru obce Horní Slavkov z uzamčené místnosti peněženku s klíči. Za pomoci odcizených klíčů se měl následně vloupat do rodinného domu, celý jej prohledat a následně odcizit například notebooky nebo mobilní telefony. Po oznámení vloupání se policisté ihned začali případem zabývat. V pondělí dne 28. ledna 2019 policisté muže zadrželi v bytě v Horním Slavkově.

Odcizením věcí a poškozením majetku při vloupání měl způsobit celkovou škodu dle odborných vyjádření kolem 60 000 Kč.

V páchání trestné činnosti není obviněný muž žádným nováčkem, v minulosti se dopustil především majetkové trestné činnosti.

Policejní vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Včera soudce rozhodl o uvalení vazby na obviněného a policisté jej následně eskortovali do vazební věznice. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 31.01.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy