Karlovarská agentura rozvoje podnikání vytvořila přehled chytrých mobilních aplikací usnadňujících komunikaci mezi obcemi a jejich obyvateli

Karlovarská agentura rozvoje podnikání vytvořila unikátní přehled chytrých aplikací a jejich vývojářů, který umožňuje vedením obcí nejen Karlovarského kraje zorientovat se v aplikacích dostupných na českém trhu. Aplikace jsou rozčleněné do čtyř základních skupin – komunikace s občany, cestovní ruch, doprava a ostatní.

dezinfekce

Do kategorie Ostatní byli zařazeni individuální vývojáři, ale také aplikace z oblastí chytrého úřadu, životního prostředí a odpadů a zdravotnictví. U každé konkrétní aplikace se může starosta obce seznámit s  jejím autorem, referencemi, s dostupnými funkcemi v aplikaci, kontaktními údaji, ale také s informacemi o systémové podpoře, délkou působení firmy na trhu nebo například s hodnocením aplikace na AppStore a Google Play. V případě potřeby je možné si konkrétní aplikaci pomocí QR kódu stáhnout do mobilního telefonu a vyzkoušet si jí osobně. Celkově přehled zahrnuje 27 vývojářů.

„Od každého vývojáře jsme otestovali minimálně jednu vyvinutou aplikaci. Do přehledu jsme uvedli informace dostupné v aplikacích nebo na internetových stránkách firmy. Abychom ověřili aktuálnost a správnost uváděných informací, oslovili jsme napřímo všechny uvedené autory aplikací. Necelá polovina nám zaslala zpětnou vazbu. U těchto subjektů jsme doplnili do přehledu informaci o tom, že se jedná o ověřeného vývojáře,“ uvedl Vlastimil Veselý, ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání.

Výstup byl vytvořen v rámci projektu Smart Akcelerátor 3.

Podívejte se na přehled chytrých aplikací a jejich vývojářů.

Zdroj: TZ Kr-Karlovarsky.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy