Karlovarská kraj: Policista převzal ocenění z rukou policejního prezidenta

V sobotu 15. července letošního roku hořel v Chodově na Sokolovsku jeden z bytů v třináctipatrovém domě. Na místo se ihned vydalo několik policejních hlídek. Mezi prvními na místě byl policista z obvodního oddělení Chodov prap. Rudolf Schmelzer. Po příjezdu si policisté všimli vycházejícího kouře z bytu v osmém patře, a proto se ihned vydali dovnitř panelového domu.

dezinfekce

A právě prap. Rudolf Schmelzer za pomoci kolegy přelezl na balkón bytu, kde hořelo. Díky otevřeným balkónovým dveřím se dostal do vnitřních prostor bytu, který byl silně zakouřen. Nejdříve šel probudit spícího muže a následně otevřel vstupní dveře. Strážník městské policie poté dvaatřicetiletého muže odvedl z bytu a prap. Rudolf Schmelzer hasil požár (psali jsme zde).

Nyní prap. Rudolf Schmelzer za svůj hrdinský čin převzal v Praze z rukou genpor. Mgr. Martina Vondráška, policejního prezidenta, medaili Za statečnost, konkrétně za projevení osobní statečnosti při záchraně lidského života při požáru byt v panelovém domě v Chodově.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy