Karlovarsko: Nepovolenou těžbou dřeva způsobil milionovou škodu

Policejní orgán 2. oddělení obecné kriminality v Karlových Varech, zahájil na konci roku 2017 trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže ze Sokolovska, jako obviněného ze spáchání přečinů krádež, poškození a ohrožení životního prostředí a nebezpečné vyhrožování.

dezinfekce

Trestných činů se měl muž dopustit v průběhu roku 2016 tím, že nechal jako těžař dřeva neoprávněně vykácet 269 kusů vzrostlých stromů na Karlovarsku. Vytěžené dřevo následně prodal. Tímto způsobil škodu za více jak 170 000 korun.

Nepovolenou těžbou však způsobil dočasné a lokální poškození životního prostředí, narušením ekologické stability biotopů a byl zpomalen jejich vývoj, čím na základě znaleckého posudku způsobil škodu přes 1 030 000 korun.

Trestného činu nebezpečné vyhrožování se měl muž dopustit tím, že v dubnu a květnu 2016. Zasílal telefonní zprávy a telefonoval výhružky fyzickým násilím muži, který po něm převzal práci v lese. V poškozeném výhružky vzbudily důvodnou obavu o zdraví a práci v lese raději ukončil.

Celková škoda způsobena těžbou dřeva převyšuje 1 200 000 Kč. Pětačtyřicetiletý muž je stíhán na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody jeden rok až pět let.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy