Karlovarsko: Půjčoval si osobní vozidla, ty ale nevracel

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů neoprávněného užívaní cizí věci, podvodu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Obviněný muž si měl na konci července letošního roku kolem čtrnácté hodiny v Karlových Varech po předchozí domluvě s šestasedmdesátiletým mužem zapůjčit jeho osobní automobil, přičemž mu sdělil, že mu ho do patnácté hodiny téhož dne vrátí. Vozidlo ale nevrátil a bez svolení majitel jej užíval až do čtvrtka 3. srpna letošního roku.  Na konci srpna letošního roku si opět po předchozí domluvě půjčil další motorové vozidlo od pětašedesátiletého muže. S tím odjel neznámo kam, přičemž ho opět nevrátil a užíval ho bez jeho svolení. Ve smyšlených legendách měl tvrdit, že vozidlo potřebuje pro převoz rodinných příslušníků. 

Ve druhé polovině září letošního roku si měl opět pod smyšlenou legendou na Karlovarsku a Chebsku vypůjčit dva osobní automobily, přičemž majitelům vždy sdělil, že vozidla do pár desítek minut vrátí. S vozidly ale vždy odjel neznámo kam a majitelům je v domluvený čas zpět nevrátil. V obou případech byl obviněný muž zastaven a kontrolován hlídkou policie. Při lustraci policisté zjistili, že má muž rozhodnutím Okresního soudu v Plzni - město vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2028. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. 

nprap. Jan Bílek


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy