Karlovy Vary: Krajská knihovna pořádá Den zdravého mozku a paměti

Krajská knihovna zve veřejnost na odbornou konferenci s názvem „DEN ZDRAVÉHO MOZKU A PAMĚTI – mozek, paměť a zrak“. Akce se bude konat v prostorách Krajské knihovny Karlovy Vary ve Dvorech dne 18.5. 2023.

dezinfekce

Zrak je hlavní způsob, jak mozek vnímá informace z okolního světa. „Chcete se dozvědět kde v mozku vzniká zrak? Jak zrak ovlivňuje naše vnímání? Co vlastně vidíme a co nevidíme? Jak mozek vyhodnocuje obraz? Co jsou to iluze a jak vznikají? Co je to 3D vidění? Jaký vliv má na nás světlo a jeho spektra? Co je to vizualizace a jak ji využít pro učení a zlepšení zapamatování? Jak se o zrak správně starat? Jaký je vliv moderních technologií a umělé inteligence na náš zrak, vnímání světa a učení? Přihlaste se na tuto konferenci a vše se dozvíte od skutečných odborníků na daná témata,“ přiblížila nejzajímavější témata konference projektová manažerka Michaela Kožíšková. 

Hlavním pořadatelem je spolek Biblio Karlovy Vary, který akci připravuje ve spolupráci s krajskou knihovnou. Záštitu nad ní převzal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. „Se spolkem Biblio Karlovy Vary spolupracujeme již řadu let, jde již o čtvrtou konferenci na obdobná témata. O podobné akce je tradičně opravdu velký zájem," uvádí ředitel knihovny Vratislav Emler. 

Konference se může zúčastnit jak odborná, tak laická veřejnost. Dopolední program je koncipován pro zástupce škol, školní psychology, výchovné poradce, zdravotníky, sociální pracovníky, zástupce neziskových organizací a další profesionály.  Odpolední program je zaměřen na rodiče, studenty, děti, seniory a další zájemce o zdravý životní styl z řad laické veřejnosti. 

„Návštěvníci se budou moci zúčastnit také zajímavého doprovodného programu. Jedná se například o testování IQ ve spolupráci s organizací Mensa ČR. Toto testování bude jako jediné zpoplatněno. Dále bude možné například vyzkoušet si brýle, které simulují různé zrakové vady, simulovanou zvukovou střelbu s klapkami na očích,“ upřesňuje Michaela Kožíšková. 

Akce se koná ve spolupráci s organizací Zlepši paměť, která se profesionálně věnuje tréninku paměti a dalším tématům, které souvisejí s činností mozku. 

Vstup na konferenci je zdarma, je nutné se přihlásit do pátku 12.5. 2023 na 
https://www.zlepsipamet.cz/konference/



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy