Karlovy Vary: Nový úsek napojí areál krajských institucí na cyklostezku Ohře (TV Západ)

Zhruba 300 metrů dlouhý úsek stávající provizorní nezpevněné cesty by měl v Karlových Varech propojit po rekonstrukci areál krajských institucí s páteřní cyklostezkou Ohře.

dezinfekce

Projektová příprava potrvá zhruba rok a celá výstavba bude podpořena v rámci udržitelné multimodální městské mobility prostřednictvím Integrované územní investice Karlovarské aglomerace ITIKA°. 

„S tím, jak máme záměr otevírat areál Krajského úřadu čím dál tím více veřejnosti, máme zde dnes už kavárnu a do budoucna tady bude stát Karlovarské inovační centrum, tak je potřeba areál napojit na páteřní cyklostezku, která vede kolem Ohře. Máme navrženo propojení přibližně 300 metrů. Stát by to mělo přibližně pět milionů korun. Dokonce je na to otevřena i v tuto chvíli dotace, takže navrhujeme, aby se ten projekt co nejdříve začal realizovat s využitím dotačních peněz. Když se to povede, mohlo by být hotovo v roce 2026,“ vysvětlil radní Karlovarského kraje Patrik Pizinger. 

Současný stav komunikace při deštivém počasí umožní vytvoření velkých kaluží a bahnitých úseků, což výrazně zhoršuje její průjezdnost. Navíc pro využití spojky je potřeba místní znalost, návštěvníci o zkratce neví. 

„Určitě se zrychlí přístup po kapacitní cyklostezce. Dnes, kdo to zná, tak se nějak promotá, nicméně lidé, kteří to neznají, tak musí dojet až k Doubskému mostu a zase zpátky, což jim dělá přibližně 2km zajížďku,“ potvrdil Pizinger. 

Podle projektu umožní nový úsek cyklostezky bezpečný pohyb cyklistů, především obyvatel Karlových Varů a zaměstnanců krajských institucí, kteří využívají cyklostezku Ohře jako hlavní komunikaci pro každodenní aktivity. Tedy dojíždění do práce, vyřizování úředních záležitostí či návštěvy kulturních a vzdělávacích institucí v areálu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy