Karlovy Vary vstoupí do nové lázeňské sezony o víkendu od 3. do 5. května

Nová lázeňská sezona v Karlových Varech bude tradičně zahájena o prvním květnovém víkendu. Od pátku 3. května do neděle 5. května budou ulice, promenády, kolonády, parky a další místa žít hudbou, tancem, divadlem.

dezinfekce

„Karlovy Vary už dávno nejsou jen sezonní destinací a návštěvnost uplynulé zimy a letošního jara jsou toho dokladem. Slavnostní zahájení lázeňské sezony je ale pro nás symbolickou a velmi důležitou kulturně společenskou událostí na podporu lázeňství a jeho propagace jako součásti zdravého životního stylu. Slavnosti jsou samozřejmě také připomínkou našeho zápisu na seznam UNESCO, stejně jako propagací širokého spektra aktivit, které Karlovy Vary činí atraktivní destinací. Zároveň je pro nás zahájení sezony výjimečnou příležitostí k předání nejvyšších městských ocenění vybraným osobnostem, které se významně zasloužily o věhlas města,“ uvádí primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová. 

Program Zahájení lázeňské sezony v Karlových Varech je postaven na osvědčených prvcích, ale přibylo i několik novinek. Karlovarským pramenům se dostane slavnostního požehnání. Stejně jako loni se ho ujme papežský nuncius Jude Thaddeus Okolo, který rovněž odslouží slavnostní mši v chrámu Sv. Máří Magdaleny. Chybět nebude tradiční průvod krále Karla IV. a jeho početné družiny, tance dvorních dam, souboje rytířů a představení kejklířů. Smetanovy sady se promění v jarmark, děti zde najdou tvořivé dílny. Hvězdným interpretům a slavným hitům bude patřit podium u Alžbětiných lázní. Mezi ty nejatraktivnější bude letos patřit koncert kapel Žlutý pes, Poetika, zpěvačky Lenny nebo hity Petra Nováka, které zazpívá Petr Bende za doprovodu své kapely a Karlovarského symfonického orchestru. 

Novinkou v programu je módní přehlídka Beaty Rajské na Sadové kolonádě a v jejím okolí, která bude volně přístupná veřejnosti. Premiérově se také v rámci zahájení sezony uskuteční Mattoni Grand Drink - Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů na náplavce u Thermalu. Prostranství před hotelem Thermal bude i letos patřit kulinářské přehlídce Beer & Grill Fest.

Do programu městských slavnostní se zapojují i galerie a další místa, například Becherova vila, Galerie umění Karlovy Vary, karlovarské muzeum, Zámecká věž s interaktivní expozicí UNESCO, Kancelář architektury města s venkovní výstavou 6 let KAMu nebo Císařské lázně, které otevírají novou expozici Tři světy. 

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy