Kraslice: Kraj přislíbil opravit Novoveskou, město požaduje i další místa (TV Západ)

Co nejdříve odstranit velmi špatný technický stav vozovky v kraslické Novoveské ulici, je jedním z více požadavků města na jejího vlastníka Karlovarský kraj. Silnice III. třídy je zhruba 4 kilometry dlouhá a vede přes zalesněné území.

dezinfekce

„Máme tady problém dlouhodobě s tím, že silnice je prakticky zničena. Po 50 až 60 letech je úplně vyžilá, povrch je zničený, je to v podstatě už lesní cesta. Takže my jsme byli na Kraji jednat s panem hejtmanem za přítomnosti pana ředitele Šlachty (ředitel Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje – pozn. redakce), kteří nám přislíbili, že v letošním roce by kraj měl tuto komunikaci opravit minimálně k posledním obydleným domům, u kterých se teď nacházíme,“ uvedl na místě během rozhovoru místostarosta Kraslic Filip Beneš. 

Krajská správa a údržba silnici by měla opravit alespoň asi kilometrový úsek této komunikace, která spojuje chatovou oblast a leží v katastru obce Stříbrná. Kraslice ale požadují po Kraji řešení dalších problémových míst.

„My jsme od nástupu do funkce na to dlouhodobě upozorňovali. Jde nám především o ulici Havlíčkovu, jde nám o ulici Západní, jde nám o ulici na hraniční přechod na Hraničné, který je taky vyžilý a zasloužil by trošku péče a údržby,“ vyjmenoval místostarosta. 

Kraslice se v posledních letech soustředily také na stav svých komunikací. Plán oprav počítá s tím, aby se během dvou dekád opravily veškeré silnice ve městě. 

„My se samozřejmě snažíme do nich dávat dost. V letošním roce jsme udělali první etapu rekonstrukcí komunikací ve městě, která nás vyšla do 10 milionů, v podstatě. Opravili jsme několik ulic. Můžu zmínit Svatavskou cestu, opravili jsme 5. května, což je vlastně silnice druhé třídy, která ale je ve vlastnictví města. To je taky problém dlouho neřešený, o kterém se snažíme s krajem jednat, ovšem zatím bez výsledku. Opravili jsme ulici Zadní atd.,“ vyjmenoval Beneš. 

V příštím roce i s využitím dotací z Ministerstva pro místní rozvoj, hodlá město opravit ulice na Zelené Hoře, v Tisové, Horní Předměstí či část komunikace v Palackého. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy