Ostrov: Město získalo 42 milionů korun na projekt Domu kultury (TV Západ)

Město Ostrov chce modernizovat svůj Dům kultury, památkově chráněný objekt z 50. let minulého století. Na realizaci projektu Vybudování kulturního a kreativního centra (KKCO) za téměř 82 milionů korun získalo evropskou dotaci ve výši bezmála 42 milionů korun.

dezinfekce

Nové vedení města ale vyjádřilo obavy o časové splnění všech podmínek projektu, který musí být dokončen nejpozději v září příštího roku. 

„A jsme v obrovském časovém presu. Máme 11 měsíců na to, abychom to zrealizovali. A nejedná se jen o technické věci jako stavbu a vybavení, ale musíme i z memoranda si s partnery tyto akce připravit. Aktivity, které jsou zásadní pro úspěch celé té dotace a musí 5 let běžet minimálně a chtěli bychom, aby to vlastně byl už napořád. V tomto rytmu a způsobu, kde spolupracujeme s profesionálními organizacemi napříč republikou. A ty aktivity musí být připravené a vlastně na tom celém visí ta dotace. Takže nám teď docela velmi hrozí, že třeba se nám to nepovede, nezvládneme to v tom čase, který nám zbývá a museli bychom vracet celou dotaci, což je těch 42 milionů a ještě bychom si uřízli ostudu a hrozí nám, že díky tomu bychom pak na dalších komisích, které vybírají v rámci různých dotačních programů, o které žádáme třeba i kvůli Základní umělecké škole z Operačního programu Spravedlivá transformace, tak by nám hrozilo, že ztratíme tu kredibilitu pro další dotace a mohli bychom přijít o mnohem více,“ shrnul hlavní obavy starosta Ostrova Lukáš Lerch. 

Projektová dokumentace k projektu je hotová, město ve dvou výběrových řízení hledá dodavatele stavební a technologické části. K uzavření objektu dojde bezprostředně po Dětském filmovém festivalu Oty Hofmanna, který proběhne na konci září. 

Stavební část bude s výjimkou interiéru T-klubu a vybudování točitého schodiště na na balkon tanečního sálu hlavně o restaurování stávajícího vybavení. Zato technologická část bude znamenat zásadní posun možností objektu na současnou úroveň multimediálního obsahu. 

Město Ostrov jakožto zřizovatel Domu kultury v minulosti s ohledem na udržitelnost projektu navázalo spolupráci jedenácti subjekty kulturního a kreativního sektoru, se kterými nový ředitel vejde do jednání. Kromě místních zástupců jakými jsou Městská knihovna Ostrov, Základní umělecká škola Ostrov či Taneční spolek Mirákl, se jedná o Karlovarský kraj, ILAB (Institut lázeňství a balneologie, výzkumný ústav), inovační centrum INION a další instituce a společnosti nejen z regionu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR