Region: Hodnota zadrženého zboží karlovarskými celníky od nového roku přesahuje 5 milionů korun

Karlovarští celníci zajistili od ledna na tržnicích, ale i v kamenných obchodech zboží podezřelé z porušení práv duševního vlastnictví v hodnotě více než 5 milionů korun.

dezinfekce

Příslušníci odboru dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj od začátku letošního roku ve svém regionu zajistili při bezmála 20 kontrolách více než 5 000 kusů zboží, u něhož vzniklo podezření z porušování práv duševního vlastnictví. 

Prodejci nejen na tržnicích, ale i v kamenných obchodech, nabízeli zboží (obuv, textil, elektroniku, galanterní zboží, ale také hračky, či elektronické cigarety) jako originály světoznámých značek, jehož hodnota by v případě originálních výrobků převyšovala částku 5 milionů korun. 

Toto zboží, nejen že porušuje práva k ochranné známce, ale může být také zdravotně závadné. To se týká nejen elektronických cigaret či dětských hraček. Při jedné z kontrol zadrželi celníci také padělky potravin, konkrétně se jednalo o rýžové nudle a rýžový papír značky TOTACO.  

Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, budou případy předány právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj a zboží bude zlikvidováno. Celníci budou v kontrolách nejen tržnic pokračovat i nadále.

Zdroj: Celní správa

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy