Region: Ministr Jurečka ocenil sociální pracovnici Ivu Jiráskovou ze Sociálních služeb v Kynšperku nad Ohří

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) i letos vyjádřilo své uznání sociálním pracovnicím a pracovníkům u příležitosti Světového dne sociální práce, který připadá na 19. března. Ministr Marian Jurečka na konferenci v barokním refektáři Dominikánského kláštera v Praze předal ceny Gratias 2024. Skleněnou plaketu pro vítěze si v letošním sedmém ročníku odneslo šest z 157 nominovaných sociálních pracovníků, a to v pěti různých kategoriích.

dezinfekce

Ministr Jurečka navíc udělil i jedno zvláštní ocenění za významný přínos v sociální práci. Mezi oceněnými v kategorii služby sociální péče byla také Iva Jirásková, která pracuje v Sociálních službách v Kynšperku nad Ohří. 

V České republice aktuálně působí okolo 17 tisíc sociálních pracovníků, z toho kolem 16 tisíc již patří přímo pod resort MPSV. Poskytují svoje služby lidem, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci. Najdeme je například na Úřadech práce či obecních úřadech, pracují se seniory a zdravotně znevýhodněnými v jejich domácnostech nebo zařízeních poskytujících sociální péči, jsou také zapojeni do pomoci se zvládnutím sociálně-právních problémů. Škála jejich práce je tedy opravdu široká.

„Pokud bych mohl, udělím ocenění Gratias, které v překladu z latiny znamená 'děkuji', každému, kdo v tomto oboru působí a pomáhá všem potřebným lidem. Sociální pracovníci jsou hrdiny všedních dní, kterým bude vždy patřit náš respekt a obdiv,“ řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. 

Ministr Jurečka již zároveň vyhlásil nominace do VIII. ročníku ocenění Gratias 2025. Název ocenění symbolizuje poděkování sociálním pracovníkům a pracovnicím za jejich každodenní, vysoce odbornou a velmi náročnou práci a přínos společnosti. Nominace na ocenění se podávají prostřednictvím formuláře VIII. ročník ocenění GRATIAS - SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK/ SOCIÁLNÍ PRACOVNICE ROKU 2025 . Návrh může podat kdokoli, kdo sociálního pracovníka zná a má důvody k jeho nominaci, a to do 31. 7. 2024.

(Tisková zpráva MPSV, upraveno)

Zdroj: Krajské listy


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy